Бурякова вода – чарівна вода для квітів

03.06.2023

Багато господинь навіть не здогадуються, що вода після варіння буряка для рослин має неймовірну властивість. Однак не всі знають, чим корисна бурякова вода і як правильно її приготувати. Так ось: садівники розкрили всі секрети, завдяки яким ви будете в захваті від своїх рослин.

кімнатні рослини

Чим корисна бурякова вода

Ця вода володіє мінеральними речовинами – калієм, магнієм, фосфором, марганцем і фтором, що робить позитивний вплив на квіти. З її допомогою вони будуть швидше рости, а також знизиться ризик захворювань. Однак важливо знати, що поливати такою водою можна тільки ті рослини, які дають квіти і плоди.

Які квіти можна поливати буряковою водою

  • фіалка,
  • герань,
  • бігонії,
  • каланхое,
  • алое,
  • кротон,
  • драцена.

Важливо: сукуленти, кактуси, орхідеї та азалії поливати буряковою водою не можна, оскільки ви можете їх “вбити”.

Чим поливати квіти, щоб вони швидше росли

В першу чергу вам потрібно почистити буряк і нарізати на шматочки. Залийте її водою і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь і залиште її на плиті до повної готовності. Потім дайте воді охолонути і дістаньте звідти овоч. Важливо: зберігати бурякову воду потрібно тільки в холодильнику.

Якщо ви не знаєте, що робити з водою, в якій варився буряк, далі, то тут все просто. Розведіть її з проточною водою в співвідношенні 1:1 і додайте трохи підсолоджувача. Після цього можете сміливо поливати квіти.

При цьому досвідчені садівники рекомендують робити це не частіше одного разу на тиждень, і обов’язково не в період цвітіння. Будьте обережні при поливі, бо бурякова вода не повинна потрапляти на квіти і плоди.

Як бачите, все геніальне – просто. Зробіть такий розчин з буряка, і ви відразу побачите, як ваші рослини стануть ще красивішими і здоровішими.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , , переглядів: 386

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *