Через п’ять років рівнянин постачатиме дефіцитні горіхи в Європу

26.01.2017

У селі Нова Митниця в Радивилівському районі на Рівненщині має з`явитись найбільший в Україні горіховий сад. Садити горіхи вже почав керівник господарства «БІО-ТРІО». Всього він планує зайняти під горіх площу 50 га.

Читайте також: Закордонний інженер очищатиме рівненську Устю

– Українські фермери нині роблять ставку основному на пшеницю, молоко-м`ясо, овочівництво. А ось на такий продукт, як горіх, мало хто звертає увагу. Тим не менш, в Європі він за якістю та вживаністю доволі популярний і навіть деяким чином дефіцитний, – пояснює аграрій.

Початок найбільшій плантації горіха в Україні поклали ще минулого року – тоді ж висадили 1000 молодих дерев. На цей рік вже підготовано у 30 разів більше саджанців. До того ж розширятись плантація буде щороку.

Читайте також: Недодекомунізували: рівнянин просить замінити радянську мозаїку на мурал

Саджанці Михайло Пакуш готує самотужки. З цією метою відбирає найстійкіші з сіянців місцевих форм горіха та щепить їх взимку культурними сортами. Місцеві сіянці забезпечують хорошу витривалість і адаптованість дерев, а культурні сорти — скоростиглість. Плодоносити сад починає на 4-5 рік після висадки, – повідомляє superagronom.com.

, , , , переглядів: 1 113

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *