Чи можна приготувати картоплю по-французьки без м’яса? Так, якраз у піст

Збір коштів на потреби армії України
06.12.2021

Чи можна приготувати картоплю по-французьки без м’яса? Так, якраз у піст

Зазвичай картоплю по-французьки готують з м’ясом, запікаючи в духовці. Проте можна обійтися і без м’яса, оскільки зараз віряни дотримуються посту.

Інгредієнти:

  • 500 картоплі
  • 150 г сиру
  • 2 цибулини
  • 2 зубки часнику
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • зелень (кріп, петрушка)
  • 2 гілочки розмарину
  • 100 мл вершків
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка гірчиці
  • щіпка чебрецю,
    щіпка орегано,
    щіпка паприки,
    щіпка меленого коріандру,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.

Приготування:Картоплю гарненько помий і відвари в мундирі до готовності.
Дрібно поріж цибулю. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень. З консервованої кукурудзи зціди рідину. Сир потри на середній терці.
Спасеруй в олії цибулю 5-7 хвилин. Додай кукурудзу і часник і обсмаж іще 2-3 хвилини. Потім влий вершки і готуй до загустіння. Наприкінці додай гірчицю, спеції і сіль.
Остиглу картоплю розріж на половинки. Ложкою акуратно дістань частину серцевини, подрібни і змішай із цибульною засмажкою.
Виклади половинки картоплі на змащене олією деко, наповни фаршем, посип зеленню і тертим сиром.
Випікай фаршировану картоплю по-французьки в розігрітій до 180°С духовці 10 хвилин.
Подавай картоплю по-французьки гарячої з овочами і зеленню.Смачного!

, , , переглядів: 1 250

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *