Чи потрібні Рівному ковані скульптури та ковальський фестиваль

12.08.2019

Уже не вперше рівненський Facebook вибухає від нових фото, на яких видно дітей на кованих скульптурах, що встановлені на Лебединці. Ми вже неодноразово публікували такі фото, а рівняни продовжують обурюватися. А тепер свою думку висловила засновниця фестивалю «Металеве серце України» Ніна Крока.

“Не було передбачено, що по наших скульптурах можна лазити. Тому мені дуже прикро бачити те, що із ними відбувається у парку Молоді. У металу є така особливість — втомлюватися. Він не витримує, коли одна людина туди залазить, а інша злазить. Як би міцно скульптури не були прикріплені, але з часом вони розхитуються та нищаться. До них потрібно ставитися бережно, як до пам’ятника Шевченку, на який ніхто не вилазить.

На мою думку, така ситуація склалася від недостатньої культури наших людей. Адже вони своїми діями знищують родзинку Рівного. Мені хотілося б, щоб скульптури збереглися. Однак тенденція свідчить про інше, бо я час від часу забираю їх на ремонт, який виконую власним коштом.

Вважаю, що міська влада разом із поліцією має втрутитися. Може не штрафувати одразу людей, а найняти волонтерів, які б розповідали, як потрібно правильно поводитися в парку. Впевнена, якби у когось у дворі стояла така скульптура, то він би забороняв дітям на неї вилазити, бо розумів, що від того вона буде руйнуватися. Більше того, коли одна із скульптур не витримала і впала, то рівняни ще й мали до мене претензії. Через це я не знаю, чи потрібно продовжувати їх виготовляти та організовувати фестиваль. Якщо люди все нищать”, – говорить Ніна Крока.

, , , , переглядів: 1 479

Один коментар
  1. змастити солідолом ,і все

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *