Чим закушувати різний алкоголь

29.12.2022

Новий рік – свято, під час якого українці накривають пишні столи і збираються разом з рідними і близькими. Такі застілля завжди супроводжуються розпиванням спиртних напоїв – міцних і не дуже.

Розповідаємо, чим закушувати коньяк, щоб не сп’яніти, а також як нейтралізувати згубний вплив іншого алкоголю за допомогою доступних продуктів.

Чим закушувати різний алкоголь

Чим закушувати горілку

Прохолодна прозора горілка – один з найпопулярніших напоїв на багатьох святкових столах. Для того, щоб після її вживання не було болісно, вибирайте правильні закуски:

  • сало і м’ясні нарізки;
  • слабосолона риба;
  • холодець, заливний язик;
  • квашена капуста.

Якщо ви любите “випити по п’ятдесят” під ситну першу страву і не знаєте, чим краще закушувати горілку в такому випадку, то кращого варіанту, ніж солянка, вам не знайти – саме вона допоможе дегустатору не сп’яніти і не вийти з гри завчасно.

Чим закушувати вино

Вино – напій, який вибирають для себе, в основному, жінки. Все завдяки його тонкому смаку та аромату, а також відсутності великої кількості спиртів в складі. Якщо дотримуватися норми та не переборщувати, то від вина вам погано не буде – особливо при адекватному виборі закуски. До найбільш вдалих варіантів відносяться:

  • яловичина на грилі;
  • сир;
  • фрукти;
  • риба та морепродукти;
  • курка.

Незважаючи на правило “Біле – до риби, червоне – до м’яса”, вибирати закуску для вина не так просто, як здається. Для того, щоб не промахнутися, користуйтеся принципом – чим більш яскраво виражений смак страви, тим простішим має бути вино і навпаки.

Чим закушувати коньяк

Почнемо з того, що досвідчені дегустатори взагалі не радять закушувати коньяк. Хороший напій не потребує нічого іншого, а якщо алкоголь поганої якості, то ніяка закуска йому не допоможе. Проте, є щось потрібно, тому вибирайте:

  • нежирне м’ясо;
  • твердий сир;
  • темний шоколад;
  • тарталетки з ікрою або паштетом;
  • фрукти.

Деякі люди звикли заїдати коньяк лимоном – це дуже погана ідея. По-перше, тому що кислий фрукт повністю перекриває смак коньяку. По-друге, якщо вам такий результат і потрібен, то навіщо ви п’єте такий алкоголь?

Чим закушувати віскі

Віскі – благородний напій, яким можна побалувати себе не тільки в Новий рік, але і на будь-яке інше свято. Для того, щоб щосили насолодитися дивовижним букетом чудодійного зілля і не пошкодувати про його покупку, поєднуйте його з такими продуктами:

  • морепродукти та гриби;
  • слабосолона риба;
  • м’ясні стейки або шинка;
  • сир.

Також до віскі відмінно підійдуть і фрукти, тільки не кислі, тому утримайтеся від покупки мандаринів, апельсинів і лимонів. Найкраще закушувати такий алкоголь грушею, виноградом і яблуками.

Чим не можна закушувати горілку та інші спиртні напої

Існує кілька продуктів, якими краще не закушувати алкоголь. У списку заборонених ласощів опинилися:

  • тістечка з кремом – організм їх перетравлюватиме в першу чергу, не встигаючи протистояти спиртам;
  • шоколад – у поєднанні зі спиртом негативно впливає на підшлункову;
  • свіжі помідори – кислоти у поєднанні зі спиртами спровокують здуття живота або нетравлення шлунка;
  • жирне м’ясо – збільшується навантаження на печінку та підшлункову.

До речі, незважаючи на загальну оману, закушувати горілку солоними огірками категорично заборонено. Соління дають додаткове навантаження на організм разом зі спиртом, через це в результаті людина отримує болі в шлунку та сильне похмілля.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , , , , , переглядів: 511

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *