День ангела Арсена: значення імені, характер і талісмани

15.03.2017

Сьогодні, 15 березня, свої іменини святкують чоловіки на ім’я Арсен. Ми підготували для вас добірку цікавої інформації про це ім’я, його походження, значення та характер.

Значення: У перекладі з давньогрецької означає «мужній».

Походження: Святий покровитель іменинника – преподобний Арсеній Комельський. Походив він з дворянського роду, але в усьому себе обмежував, дотримувався строгого посту, живучи в монастирі. Був ігуменом, але незабаром пішов у Комельський ліс, ставши безмовним пустельником. Молитвою святий відлюдник, який прагне до безмовного життя вдалині від людей, усмиряв диких звірів. Провівши довге чернече життя в пості, молитві і безперестанних працях, старець мирно віддав дух свій Господу в 1550 році.

Читайте також: День ангела Ксенії: характер імені, талісмани і походження

Характер: Добрі за характером, ці хлопчики не заподіюють клопоту батькам. Добре вчаться, з однолітками конфліктують мало. Ранимі і чутливі. Займаються музикою, але під тиском батьків. Люблять тварин, тримають в будинку собак, але лінуються доглядати за ними.

Взагалі ці хлопчики хочуть робити тільки те, що їм подобається, для цього можуть і прибрехати. Часто потрапляють у безглузді й двозначні ситуації, які самі ж створюють. «Літні» – небалакучі, вважають за краще слухати, що говорять інші.

За своєю природою вони не лідери. Їм важко просуватися по службовій драбині, і якщо роблять кар`єру, то тільки завдяки батькам. «Зимові» – спритні, сміливі у вчинках, але дуже вперті, і це немало ускладнює їм життя.

Читайте також: День ангела Антона: характер імені, талісмани і походження

Займаються спортом, але без видимих результатів. «Осінні» – хитрі, розважливі, працьовиті й акуратні. Цінують дружбу, але нічого не стануть робити безкорисливо для іншого. Будують плани, найчастіше далекі від реальності. Злагідні, але якщо посваряться, довго тримають образу й ніколи не зроблять перший крок до примирення.

Нерідко одружуються двічі. «Осінні» Арсени зазвичай повторюють долю своїх батьків. За професією вони конструктори, спортивні тренери, лікарі, кухарі, художники, архітектори, водії, юристи. Деякі з них присвячують себе служінню Богу. Колекціонують старовинні ікони, книги, монети.

Читайте також: День ангела Максима: походження імені, характер і талісмани

Чим порадувати іменинника: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад сирний торт «Ніжність».

Фоносемантика: Слово Арсеній не має виражених фоносемантичних характеристик.

Талісман: молодий саджанець. Колір: бузково-червоний. Камінь: аметист. Знак зодіаку: ім`я підійде Близнюкам, Левам, Дівам, Водоліям і Рибам.

За матеріалами www.calend.ru

, , , переглядів: 14 389

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *