День ангела Олексія: походження імені, характер і значення

20.02.2017

Сьогодні, 20 лютого, свої іменини святкують чоловіки на ім’я Олексій. Ми підготували для вас добірку цікавої інформації про це ім’я, його походження, значення та характер.

Значення: «Оберігаючий», «Захисник».

Походження: Ім`я походить від давньогрецького слова «алекс», що означає «захищати». Традиційна церковна форма – Олексій.

Характер: Таке ім`я дасть синові спокійна і тиха жінка. Хоча з самого дитинства Олексій дуже прив`язаний до матері і багато в чому схожий на неї, він відразу ж починає відчувати себе захисником матері, а в більш зрілому віці може стати захисником і для інших жінок. Олексій воліє бути людиною справи і менше займатися розмовами. У дитинстві він зазвичай не є організатором, але його думка має часом вирішальне значення.

Дорослий Олексій старанний в будь-якій справі, якою займається, і із задоволенням робить навіть копітку роботу. Він завжди прагне до досконалості і домагається більших успіхів в будь-якій справі – виробництві, науці, спорті, бізнесі. Олексій не позбавлений честолюбства і завдяки цьому домагається гарного положення в суспільстві.

Читайте також: День ангела Катерини: походження імені, характер і талісмани

Олексій – індивідуальність з яскраво вираженими творчими здібностями і завдяки цьому він може домогтися значних досягнень у живописі, літературі, театрі, в точних науках. У сім`ї Олексій спокійний, турботливий, працьовитий. Поступається в дрібницях дружині і тещі, але в серйозних питаннях все ж намагається відстояти свою точку зору і переконати близьких в своїй правоті. У жінці особливо цінує акуратність і охайність. Через неохайний вигляд дружини не буде влаштовувати сцен, але дасть зрозуміти, що йому це неприємно.

Якщо дружина конфліктує з оточуючими, то Олексій намагається бути на її боці і допомогти своєю порадою та участю. Олексій завжди вірний чоловік, а от дружина іноді може скористатися зайвою довірливістю Олексія. На все життя він зберігає щиру прихильність до своїх батьків. З любов`ю ставиться і до своїх дітей.

Чим порадувати іменинника: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад, чорничний пиріг.

Читайте також: День ангела Христини: походження імені, характер і талісмани

Фоносемантика: Слово Олексій справляє враження чогось хорошого, красивого, світлого, легкого.

Талісман: лось. Колір: оранжево-червоний. Камінь: лазурит. Знак зодіаку: ім`я підійде Тельцям, Ракам, Дівам, Скорпіонам, Стрільцям, Козерогам, Водоліям і Рибам.

Джерело: www.calend.ru.

, , переглядів: 1 551

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *