День комп’ютерника та програміста історія свята та найкращі привітання

13.09.2022

Цьогоріч в Україні 13 вересня відзначають День комп’ютерника та програміста. І дата свята обрана не просто так, адже його святкують саме на 256 день року. Це тризначне число можна виразити всього через один байт інформації. Сьогодні у вас є чудова можливість привітати своїх близьких з цим професійним святом.

Але Вікіпедія каже: «Через повномасштабне вторгнення росії в Україну українська ІТ-спільнота відмовилась святкувати російське свято. Міжнародний день програміста святкуватимуть 7 січня».

День комп'ютерника та програміста

У наш час бути програмістом – це досить популярно. Цю професію можна прирівняти до мистецтва, адже програмісту треба вміти залучати свої таланти при розробці унікального програмного забезпечення та поєднувати їх зі знаннями інженерії та математики. Для того, щоб працювати в IT-сфері, треба мати не лише таланти, а й бути цілеспрямованим та наполегливим у своїй роботі.

В Україні День комп’ютерника та програміста святкують неофіційно. І особливих традицій святкування немає. Часто для працівників влаштовують святкові заходи, конференції, семінари та різні цікаві вечірки.

Що подарувати

Часто на День програміста спеціалісти з внутрішніх комунікацій надсилають подарунки працівникам. Це можуть бути різноманітні смаколики, чашки, пледи, гаджети, рюкзаки тощо.

Також людині, діяльність якої пов’язана з комп’ютерами, можуть бути цікаві речі, що стосуються її професії. Це може бути клавіатура, гарнітура, якась деталь до ПК чи ноутбука, наприклад, хороша відеокарта чи материнська плата. Проте такі подарунки робити вкрай ризиковано. Тут до вибору треба підійти з особливою ретельністю. Адже ніхто, окрім комп’ютерника, краще не знається на такій техніці.

Тому, безпечніше придбати гумористичні презенти. Є безліч подарунків, пов’язаних з темою комп’ютерів. Це може бути чашка з цікавим надписом чи будь-який потрібний предмет у формі клавіатури або ж мишки.

Окрема категорія подарунків — ті, які додадуть комфорту на робочому місці. Адже комп’ютернику та програмістові доводиться довго сидіти, не змінюючи положення тіла. Це може бути подушка під шию, хороше робоче крісло або масажер для ніг.

Привітання з Днем комп’ютерника та програміста у віршах

Ти по життю оптимальний.
Знаєш, як і що виправити.
Ти великий програміст,
І тебе я вітаю.

Хай все ладнається завжди,
І програми не підводять,
Не горять нехай дроти,
І взагалі – не буде горя.

* * *

Ніякий злісний хакер
Не зламає твій характер!
Крутіший ти, ніж альпініст,
Другий надійний – програміст!

* * *

Найгеніальнішого програміста вітаємо,
Нових відкриттів і перемог бажаємо,
Нехай завжди буде світлою дорогою,
Посидючість, наполегливість хай допомагають.

Здоров’я міцного тобі бажаємо,
Нехай вірус знищити всі негоди,
Нехай життя тебе завжди радує,
Нехай доля дарує нагороди.

* * *

В день програміста
бажаю тобі
Совісті чистої,
Успіху в боротьбі,
нових проєктів
І нові програми!
Твій інтелект –
Справжній сезам!

Привітання з Днем комп’ютерника та програміста у прозі

Вітаємо всіх володарів програмного коду з професійним святом – Днем програміста! Бажаємо, щоб серйозність їх роботи не залишала на світлих обличчях ні тіні зморшок і втоми. Нехай ваше життя будується тільки на позитивних моментах, добрих побажаннях, підтримки й любові друзів і рідних!

* * *

З Днем програміста та комп’ютерника! Бажаю високої оцінки праць, гідної зарплати, легких буднів, просунутих користувачів, безнадійних юзерів, щоб кипіла робота, а відпочинок був в кайф. Добра, позитиву, краси, нових висот, крутих підйомів, професійного зростання, вдосконалення, цікавих завдань, передових технологій, високих швидкостей, небувалих можливостей! Розсовуйте межі свідомості, робіть світ краще і зрозуміліше, комфортніше і доступніше. Зі святом!

* * *

Зі святом всіх програмістів. Нехай ваші програми завжди компілюються вдало, а в кодах, з якими ви працюєте, не забувають проставляти коментарі. Удачі вам, життєвих, професійних і творчих успіхів!

* * *

Від душі вітаю тобі, друже, з Днем програміста! Бажаю побільше креативчику, хай твоя винахідливість не раз врятує нас від вірусів і проблем! Це у роботі. А в житті – чистого людського щастя, хай кожен твій день буде за замовчуванням успішним!

* * *

Нехай твою працю оцінюють супер високо, хай здоров’я не підводить, і хай твоя життя буде наповнена пригодами на всі сто відсотків. Щиро і від душі вітаю з професійним святом – Днем програміста!

Картинки-привітання з Днем комп’ютерника та програміста

Фільми та серіали про програмістів:

  • “Джобс” (2015)
  • “Citizenfour: Правда Сноудена” (2015)
  • “Кібер” (2015)
  • “Безкоштовна гра” (2014)
  • “Перевага” (2014)
  • “Хто я” (2014)
  • “П’ята влада” (2013)
  • “Кадри” (2013)
  • Серіал «Комп’ютерники» (2006-2013).

Схожі події:

  • Міжнародний день програміста — 7 січня.
  • День тестувальника — 9 вересня.
  • День системного адміністратора — щороку в останню п’ятницю липня.
  • День вебмайстра – 4 квітня.

Джерело: https://lifestyle.24tv.ua/, https://lviv.media/

переглядів: 2 524

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *