Деруни з яблук ідеально підійдуть як перекус і як самостійна страва. Вони виходять соковитими та ароматними. Ця проста страва готується швидко з доступних продуктів.

- Яблуко – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 60 г
- Крупа манна – 2 ст.л.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Ванільна есенція – за смаком
- Олія – 3 ст.л. для смаження
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – до смаку
Приготування:
Крок 1
Підготувати усі інгредієнти. Для цього рецепту найкраще підійдуть яблука твердих, кислуватих сортів. Ванільний цукор, ванільна есенція, ванільна паста – все підійде. Якщо раптом немає або не любите ванільний аромат – можна без усього перерахованого вище. Якщо любите солодкі оладки – можна додати більше цукру. Якщо любите корицю, теж можна додати. 60 грам муки – це три столові ложки з гіркою (не особливо великою). Яйця середні, 62-64 грами. Можна замість простого, пшеничного борошна додати цільнозернове. Або змішати обидва види борошна у рівній пропорції.
Крок 2
Яблука помити та тонко очистити шкірку. Потерти їх у великій тертці. Якщо яблука домашні, вони дуже швидко починають темніти. На смак це ніяк не позначиться.
Крок 3
У мисці змішати інгредієнти для дерунів: терті яблука, борошно, манку, яйця, цукор, сіль та ванільну пасту.
Крок 4
Замішати тісто. Воно виходить рідким і деруни не розтікаються на сковороді, їх треба трохи формувати.
Крок 5
Розігріти сковороду, влити пару ложок олії та викласти, формуючи, невеликі дерунчики. Чим більше олії і тонші млинці, тим більш хрумкі вони будуть, і тим швидше вони будуть готуватися.
Крок 6
Смажити на середньому вогні. Зверніть увагу, що ці деруни досить швидко обсмажуються та починають горіти. Смажити по пару хвилин з кожного боку
Крок 7
Солодощі готових яблучних дерунів багато в чому залежить від сорту яблук, з яких вони приготовлені. Спробуйте та додайте цукрову пудру за потреби. Смачні як гарячими, то їх можна подати з джемом або кулькою морозива. Так і холодними, як закуски.
Деруни із яблук готові. Приємного для всіх апетиту!