Деруни з яблук – як приготувати новий та простий рецепт

Збір коштів на потреби армії України
20.02.2022

Деруни з яблук – як приготувати новий та простий рецепт

Деруни з яблук ідеально підійдуть як перекус і як самостійна страва. Вони виходять соковитими та ароматними. Ця проста страва готується швидко з доступних продуктів. 

 
Інгредієнти:
  • Яблуко – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 60 г
  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванільна есенція – за смаком
  • Олія – ​​3 ст.л. для смаження
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – до смаку

Приготування:

Крок 1

Підготувати усі інгредієнти. Для цього рецепту найкраще підійдуть яблука твердих, кислуватих сортів. Ванільний цукор, ванільна есенція, ванільна паста – все підійде. Якщо раптом немає або не любите ванільний аромат – можна без усього перерахованого вище. Якщо любите солодкі оладки – можна додати більше цукру. Якщо любите корицю, теж можна додати. 60 грам муки – це три столові ложки з гіркою (не особливо великою). Яйця середні, 62-64 грами. Можна замість простого, пшеничного борошна додати цільнозернове. Або змішати обидва види борошна у рівній пропорції.

Крок 2

Яблука помити та тонко очистити шкірку. Потерти їх у великій тертці. Якщо яблука домашні, вони дуже швидко починають темніти. На смак це ніяк не позначиться.

Крок 3

У мисці змішати інгредієнти для дерунів: терті яблука, борошно, манку, яйця, цукор, сіль та ванільну пасту.

Крок 4

Замішати тісто. Воно виходить рідким і деруни не розтікаються на сковороді, їх треба трохи формувати.

Крок 5

Розігріти сковороду, влити пару ложок олії та викласти, формуючи, невеликі дерунчики. Чим більше олії і тонші млинці, тим більш хрумкі вони будуть, і тим швидше вони будуть готуватися.

Крок 6

Смажити на середньому вогні. Зверніть увагу, що ці деруни досить швидко обсмажуються та починають горіти. Смажити по пару хвилин з кожного боку

Крок 7

Солодощі готових яблучних дерунів багато в чому залежить від сорту яблук, з яких вони приготовлені. Спробуйте та додайте цукрову пудру за потреби. Смачні як гарячими, то їх можна подати з джемом або кулькою морозива. Так і холодними, як закуски.

Деруни із яблук готові. Приємного для всіх апетиту!

, , , , , , , , , переглядів: 4 797

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *