Дієтичні мафіни – як приготувати і рецепт з родзинками та бананом

30.05.2022

Випікаються на гречаному борошні, пластівцях та кефірі. Замість цукру – чайна ложка порошку стевії.

Випічка із серії “Для правильного харчування” – навіть дуже різноманітна. До кексів та мафінів можна додати банан, горіхи з авокадо, а можна спекти їх на основі гречаного борошна.

У ці мафіни додаються ще й гречані пластівці. У якості підсолоджувача – стевія, банан та родзинки.

Оскільки це особливі мафіни, то тісто сильно не підніматиметься. Тому формочки треба заповнити практично повністю.

Рецепт зі сторінки pp.food_recepts.

Гречані мафіни

Інгредієнти: ⠀

  • гречані пластівці – 100 г;
  • гречане борошно – 60 г;
  • кефір – 1 склянка;⠀
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач, порошок стевії – по 1 ч. л.;
  • родзинки – 40 г
  • банан – 1 шт.
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • олія без запаху.

Як приготувати:⠀

  1. Гречані пластівці залийте кефіром, залиште на 10 хвилин. Кефір кімнатної температури.
  2. Яйце збийте, потім додайте порошок стевії. Розімніть банан виделкою і додайте в миску з яйцем.
  3. Змішайте гречані пластівці та яєчно-бананову суміш. Додайте гречане борошно та розпушувач. Покладіть родзинки та корицю. Додайте олію, перемішайте.⠀
  4. Форми змастіть олією і викладіть тісто. Випікайте за 170-180 градусів до готовності.

Джєрело: https://food.segodnya.ua/

 

переглядів: 603

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *