Домашнє печиво “Каракум”, яке сподобається абсолютно всім

16.01.2021

Ця проста випічка порадує кожного члена вашої родини. Печиво виходить м’яким, розсипчастим, ароматним і таким смачним, що наминається в мить. Приготувати його дуже легко, інформує Ukr.Media.

Єдине на що піде трохи часу — це заморозити частину тіста, для того, щоб потім натерти його поверх варення. До речі, замість варення можете використовувати і варене згущене молоко або сир, що теж дуже смачно. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Потрібні інгредієнти:

  • 200 г маргарину
  • 1 склянка цукрового піску
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 0,5 чайної ложки соди
  • щіпка солі
  • варення/згущене молоко — за смаком

Починаємо процес:

  1. У першу чергу в окрему ємність відправляємо яйце і цукровий пісок. Добре все перемішуємо.
  2. Після чого розтоплюємо маргарин і відправляємо до решти інгредієнтів.
  3. Додаємо борошно, сіль і соду. Добре все знову перемішуємо. В результаті отримуємо досить еластичне тісто.
  4. Беремо його 1/4 частина і поміщаємо в морозилку. Частину, що залишилася рівномірно розподіляємо по деку тонким шаром.
  5. Поверхня змащуємо обраним варенням.
  6. Потім дістаємо відкладене тісто з морозилки і, використовуючи тертку, натираємо його поверх варення на великій фракції.
  7. Після чого поміщаємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку, на 15 — 20 хвилин.
  8. Після закінчення потрібного часу даємо трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки.

Смачного!

, , переглядів: 946

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *