Дивовижні факти про жіноче тіло, у які важко повірити

03.12.2020

Тіло людини зберігає багато таємниць і наділене надзвичайними властивостями, які змушують здивуватися навіть скептика. Настав час ознайомитися з дійсно цікавими і підтвердженими фактами про жіноче тіло, які можуть здатися, на перший погляд, не зовсім правдоподібними, інформує Ukr.Media.

Жінки гірше відчувають біль

Багато хто чув про це: жінки відчувають біль аж в 9 разів гірше чоловіків. Якби їх больовий поріг був в 9 разів слабкішим, як у чоловіків, то пологи в 99% випадків закінчувалися б загибеллю жінки.

Жінки краще за чоловіків визначають кольори і їх відтінки

Суперечки про те, якого кольору машина, плаття, будинок — вічний супутник будь-яких відносин. Жінки не хочуть сперечатися, просто вони краще розрізняють кольори. Сказати спасибі за це варто другій Х-хромосомі. Якщо жінки можуть розрізняти до 100 000 000 кольорів, то у чоловіків це число не перевищує 1 000 000.

Жінки краще за чоловіків вловлюють високочастотні звуки

Жінки краще розрізняють звуки і чують в цілому трохи краще чоловіків. Можливо, це пов’язано з тим, що в глибоку давнину самки повинні були чути звуки біди в особі хижаків або погодної негоди, що насувається, щоб врятувати потомство.

Смакові рецептори жінок теж краще розвинені

Язик жінки має набагато більшу кількість рецепторів. Це дозволяє їм набагато краще розрізняти смаки.

У жодної жінки на планеті немає однакових грудей

Одна молочна залоза завжди менше іншої. В основному відмінності малопомітні, але вони є.

Жінки сильніше прив’язуються

Це пов’язано з підвищеним вмістом в крові гормону окситоцину, який безпосередньо впливає на формування прихильності. Ще у жінок краще розвинені ті частини мозку, які відповідають за прихильність.

Жінки краще справляються з багатозадачністю

У відділі мозку, званому мозолистим тілом, у жінок значно більше з’єднань, ніж у чоловіків. Навіть зір жінок дозволяє їм фокусуватися на декількох об’єктах одночасно набагато краще, ніж чоловікам.

Жінки частіше плачуть

У середньому жінки плачуть до 5 разів на місяць і до 60 разів на рік, а чоловіки приблизно раз на місяць і близько 12 разів на рік.

Жінки більш гнучкі

Гнучкість жінок — це результат наявності білка еластину в м’язах, якого у чоловіків набагато менше.

, переглядів: 1 327

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *