Гарбузовий гратен – страва, яка внесе новий смак у ваше життя

02.11.2021

Гарбузовий гратен – страва, яка внесе новий смак у ваше життя

Якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбузи або просто недолюблюєте цей овоч – спробуйте гарбузовий гратен. Ви зміните свою уявлення про смак гарбуза.

Гарбузовий гратен – докладний рецепт приготування.

Інгредієнти до рецепту:

1 очищений від шкірки невеликий мускатний гарбуз, нарізаний кубиками товщиною 1,5 см.

1 очищений від шкірки невеликий гарбуз Кабоча, нарізаний кубиками товщиною 1,5 см.

3 ст. л. (45 гр.) вершкового масла

1 нарізана цибулина середнього розміру

1 ст. л. подрібненого свіжого чебрецю

2 дрібно нарізаних зубчика часнику

0,25 ч. л. меленого мациса (принасінник мускатного горіха)

1 ст. курячого або овочевого бульйону

0,5 ст. жирних вершків

0,25 ст. хлібних крихт

2 ст. л. натертого пармезану

2 ст. л. нарізаної петрушки

0,5 ст. натертого сиру грюйєр (близько 60 гр.)

Приготування:

Розігрійте духовку до 200°С. Розтопіть 2 ст. л. (30 гр.) вершкового масла у великій жароміцній сковороді на помірно-високому вогні. Додайте цибулю і чебрець, готуйте, помішуючи, поки цибуля не стане м’якою, близько 5 хвилин.

Змішайте мускатний гарбуз і гарбуз Кабоча у великій мисці для мікрохвильової печі, додавши 1 ст. води. Накрийте плівкою і готуйте в мікрохвильовій печі при максимальному нагріванні, поки гарбуз не стане м’яким, близько 5 хвилин. Злийте воду і додайте гарбуз до сковорідки разом із часником, мускатним кольором, 1 ч. л. солі та перцем (кілька поворотів млина). Готуйте помішуючи близько 3 хвилин.

Додайте бульйон і варіть доти, доки він майже повністю не вбереться, ще близько 5 хвилин. Вмішайте жирні вершки і готуйте, поки суміш трохи не загусне, 2 хвилини.

Розтопіть 1 ст. л. (15 гр.) вершкового масла в мікрохвильовій печі і перемішайте з хлібними крихтами, пармезаном і петрушкою; посоліть і поперчіть. Викладіть поверх гарбуза, потім посипте грюєром. Переставте сковороду в духовку та запікайте до золотистого кольору близько 30 хвилин. Дайте постояти гратену 5 хвилин перед подачею. 

Смачного

, , переглядів: 786

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *