Геній нашого часу

24.05.2016

Справжній митець-провокатор. Людина, яка змогла відобразити обличчя епохи у своїх картинах, а потім продавати свої твори на аукціонах за великі гроші. Відлюдник, який ховаючись від світу, зміг здобути всесвітню славу. Творчий псевдонім «Бенксі» відомий повсюдно, хоча його власник ретельно ховає свою персону.

 

  http://photoshtab.ru

 

Вважають, що художник народився у англійському місті Брістолі, у 1974 році. А свою творчу біографію розпочав у кінці 1990-х, коли зайнявся графіті. За однією із численних легенд Бенксі вдався до малювання після дошкульного випадку з ним та його дівчиною, коли їх, нібито, під час затримання побили полісмени. Саме тому одним із мотивів його робіт є висміювання охоронців правопорядку. Хоча, цілком можливо, що це чергова вигадка, яких навколо постаті британського художника – безліч.

 

 

http://photoshtab.ru

Головними теми його творчості – пацифізм, критика сучасного споживацького суспільства, антиглобалізм. Відомий, наприклад, своє акцією, коли розмалював стіну на кордоні Палестини та Ізраїлю. Загалом, графіті Бенксі прикрашає стіни багатьох країн світу. Приписують йому і графіті на підтримку тоді ув`язненої Юлії Тимошенко, яке з`явилося на стіні вулиці Прорізної у місті Києві. Щоправда, цю інформацію пізніше спростували.




banksy.co.uk

Роботи художника продають і на відомих аукціонах, і в звичайних парках, де митець, буцімто, сам продає свої твори.

 

 

 banksy.co.uk

 

  http://photoshtab.ru

, , переглядів: 1 267

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *