2021 рік не можна назвати багатим на значні кінопрем’єри. Через пандемію коронавірусу багато картин були відкладені або перенесені. Однак цього літа на екрани кінотеатрів вийде достатньо гідних картин в різних жанрах. Глядачів чекає супергеройський блокбастер, новий мультфільм від Pixar, кілька хоррорів і комедій.

“Тихе місце 2”, жахи, 3 червня

На початку літа в кіно вийде продовження одного з найстрашніших і комерційно успішних фільмів жахів останніх років. Фільми серії “Тихе місце” розповідають про життя у світі постапокаліпсису, населеному монстрами з неймовірно тонким слухом. Герої змушені спілкуватися жестами і не видавати ніяких звуків, а будь-який шум в цьому світі призводить до загибелі.

У другій частині продовжиться історія героїні першого фільму Евелін Еббот. Фільм стане більш блокбастерним, ніж перша частина. Глядачі побачать кілька погонь і перестрілок, а також дізнаються історію потрапляння монстрів на Землю.

“Закляття 3: З волі диявола”, жахи, 3 червня

Ще один очікуваний хоррор літа – це восьмий фільм у кіновсесвіті “Закляття” під авторством нового режисера Майкла Чавеса. За словами автора, фільм представить невелике переосмислення франшизи. Хоррор тут чергується з напруженою судовою драмою.

В основі сюжету реальна справа Арне Шайєнна Джонсона, який стверджував, що скоювати злочини його змушував диявол. Головні герої дослідники паранормальних явищ Ед і Лоррейн Уоррен намагаються розкрити справу одержимого демонами злочинця.

“Лука”, мультфільм, пригоди, фентезі, 17 червня

Новий барвистий шедевр від Pixar відбувається в сонячній Італії. Хлопчик на ім’я Лука заводить нового друга і безтурботно проводить з ним дні. Однак друзі приховують від усіх свій секрет: насправді вони глибоководні монстри, які вміють приймати людську подобу. Це історія подвійності людської натури, прийняття себе і справжньої дружби.

“Чорна вдова”, супергеройський бойовик, 9 липня

Супергеройське кіно з всесвіту Marvel розповість історію “Чорної вдови” Наталії Романової. Роль колишньої найманої вбивці виконає, як і раніше, Скарлет Йоханссон. Після подій “Перший месник: Протистояння” вона пускається в перегони, але стикається з небезпечною змовою. Героїні потрібно розібратися зі своїм далеким шпигунським минулим. Прем’єра фільму тричі переносилася через пандемію.

“Час”, трилер, 22 липня

Майстер інтелектуального і напруженого кіно Найт Шьямалан (“Спліт”, “Шосте почуття”) цього літа представить новий фільм, що пробирає до мурашок. Сім’я з двома дітьми приїхала відпочити на тропічний пляж, але опинилася в страшній пастці. Спочатку вони знаходять на березі труп жінки, а потім виявляють, що з кожною хвилиною вони стрімко старіють на кілька років. Оскільки режисером фільму є Шьямалан, від фільму варто очікувати закрученого сюжету, несподіваних поворотів і божевільних загадок.

“King’s man: початок”, комедія, бойовик, 22 серпня

Фільм є передісторією серії шпигунських фільмів Kingsman. Головні ролі виконають актори Рейф Файнс (відомий за роллю Волан-де-Морта у фільмах “Гаррі Поттер”) і Харріс Дікінсон. Дія картини розгортається в роки Першої світової війни. Молодий герой Діккінсона хоче піти в армію і захистити свою країну. Однак воєначальник, що повернувся з фронту, пропонує юнакові вступити в секретну організацію і перемогти ворога в шпигунській грі.