Готуємо ажурні млинці на Масляну

Збір коштів на потреби армії України
17.02.2023

Зовсім скоро українці відзначатимуть Масляну. Улюблене свято багатьох, адже в будинку обов’язково повинні бути млинці з різними начинками.

Розповідаємо дивно простий рецепт ажурних млинців, які виходять у всіх і завжди.

Щоб вони вийшли смачними та ніколи не рвалися, радимо ажурні млинці готувати на кефірі.

млинці

Незрівнянні млинці з дірочками

Інгредієнти

  • Борошно — 10 столових ложок
  • Кефір — 500 мл
  • Цукор — 3 столові ложки
  • Сіль
  • Яйця — 2 шт
  • Горілка — 1-2 чайні ложки
  • Окріп — 50 мл
  • Сода — половина чайної ложки
  • Олія
  • Вершкове масло

Приготування

  1. 2 яйця помити, розбити в глибоку миску та додати цукор.
  2. Збити яйця з цукром в піну, далі додати горілку та сіль.
  3. Кефір повинен бути кімнатної температури, його варто заздалегідь дістати з холодильника.
  4. Додати половину кефіру до яєць та продовжувати замішувати тісто на ажурні млинці.
  5. Додаємо порціями борошно, яке слід просіяти.
  6. Далі знову влити кефір та замісити густе тісто.
  7. Соду обов’язково погасити оцтом. Додати до тіста.
  8. Замішуємо ще пару хвилин тісто та вливаємо олію.
  9. Перед тим як починати готувати млинці додаємо в тісто окріп.
  10. Ажурні млинці виходять тільки за таким рецептом та ніколи не рвуться.
  11. Тісто швидко перемішуємо та смажимо млинці на вершковому маслі.

Навіщо в тісто для млинців додають горілку?

Цей секретний інгредієнт додасть будь-якому тісту, не тільки для млинців, хрустку скоринку та краще пропікаються.

Як правильно смажити млинчики?

В ідеалі користуватися спеціальною пательнею для приготування млинців: вона маленька та має тонке дно. У крайньому разі використовуйте хоча б сковорідку з антипригарним покриттям. Посуд з чавуна або алюмінію також модна використовувати, проте тоді використовуйте велику кількість олії.

Запам’ятайте: щоб млинці не рвалися, пательня має бути дуже добре розігріта. Наливати тісто на суху поверхню означає зіпсувати одразу декілька млинців. Щоб перевірити температуру на пательні, крапніть всередину трохи олії. Якщо вона одразу зашкварчить, можете починати готувати.

Також невелику кількість олії варто додати в саме тісто: так воно не буде прилипати. Якщо виходить надто рідко, додайте ще борошна. Так нічого не буде рватися. Також в тісті соду можна замінити розпушувачем.

І ще один секрет. Замість однієї ложки борошна додайте ложку кукурудзяного крохмалю.

Джерело: https://glavred.net/, https://meta.ua/

, , , , переглядів: 375

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *