Готуємо деруни без яєць

Збір коштів на потреби армії України
09.12.2022

Готуємо деруни без яєць

Щоб пісні деруни були соковитими і не розвалювалися, потрібно дотримуватися кількох хитрощів.

пісні деруни

Золотисті картопляні деруни – улюблена страва багатьох українців. Щоб деруни добре тримали форму і були соковитими, в тісто для них додають яйця. Також деруни часто подають зі сметаною або шкварками. Загалом, ця страва не сприймається як пісна. Але ми впевнені – приготувати деруни можна з пісних продуктів.

Пісні деруни з картоплі

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 2 стол.л.
  • Часник – 2 зубч.
  • Соняшникова олія – 30 г.
  • Сіль, спеції за смаком.

Покрокове приготування

Картоплю і цибулю очистити від шкірки і сполоснути холодною водою. Очищену картоплю натерти в миску на самій дрібній тертці. Чим дрібніше буде натерта картопля, тим однорідніше і ніжніше будуть деруни. Також картоплю можна перемолоти на м’ясорубці. Якщо з картоплі виділився сік – його варто злити.

Дуже дрібно нарізати цибулю і часник, додати в картоплю. Вмішати в картопляну масу борошно, сіль і спеції за смаком, наприклад, прянощі для картоплі. Перемішати масу до однорідності. Олію розігріти на сковороді і посмажити деруни по 3-4 хвилини з кожного боку.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , , , , переглядів: 323

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *