Щоб пісні деруни були соковитими і не розвалювалися, потрібно дотримуватися кількох хитрощів.
Золотисті картопляні деруни – улюблена страва багатьох українців. Щоб деруни добре тримали форму і були соковитими, в тісто для них додають яйця. Також деруни часто подають зі сметаною або шкварками. Загалом, ця страва не сприймається як пісна. Але ми впевнені – приготувати деруни можна з пісних продуктів.
Пісні деруни з картоплі
Інгредієнти
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 2 стол.л.
- Часник – 2 зубч.
- Соняшникова олія – 30 г.
- Сіль, спеції за смаком.
Покрокове приготування
Картоплю і цибулю очистити від шкірки і сполоснути холодною водою. Очищену картоплю натерти в миску на самій дрібній тертці. Чим дрібніше буде натерта картопля, тим однорідніше і ніжніше будуть деруни. Також картоплю можна перемолоти на м’ясорубці. Якщо з картоплі виділився сік – його варто злити.
Дуже дрібно нарізати цибулю і часник, додати в картоплю. Вмішати в картопляну масу борошно, сіль і спеції за смаком, наприклад, прянощі для картоплі. Перемішати масу до однорідності. Олію розігріти на сковороді і посмажити деруни по 3-4 хвилини з кожного боку.
Джерело: https://www.unian.ua/