Курячі гомілки значно дешевші за свинину чи телятину та набагато простіші у приготуванні за інші види м’яса. При цьому це один із тих інгредієнтів, з якого можна приготувати справжній кулінарний шедевр.
Щоб запекти цю частину курочки, знадобиться лише 35 хвилин, тож приготувати головну страву вечора ви неодмінно встигнете!
Інгредієнти
- курячі гомілки;
- 4-5 яблук;
- 2 апельсини;
- гілочка розмарину;
- вершкове масло;
- перець чилі;
- соєвий соус;
- мед;
- цукор.
Покрокове приготування
- Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів в режимі “конвекція”. Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
- Зніміть з апельсинів цедру, змішайте з дрібно нарізаним перцем чилі та медом. Влийте соєвий соус та перемішайте. Змастіть маринадом курячі гомілки та перекладіть на деко.
- Поміж гомілок викладіть шматочки очищеного апельсина та яблук, додайте гілочку розмарину. Зверху посипте їх дрібкою цукру та покладіть шматочок вершкового масла. Так гомілки карамелізуються і стануть неймовірно смачними.
- Відправте страву запікатися на 35 хвилин.
- Приготовлені гомілки подавайте до столу гарячими, поливаючи цитриновим соусом, що утворився під час приготування.
Курячі гомілки, запечені з апельсинами та яблуками, чудово смакуватимуть зі свіжим салатом з руколи чи шпинату, сиром з волоськими горіхами.
Смачного!
Джерело: https://smachnonews.24tv.ua