Готуємо гомілки з апельсинами і яблуками

14.01.2023

Курячі гомілки значно дешевші за свинину чи телятину та набагато простіші у приготуванні за інші види м’яса. При цьому це один із тих інгредієнтів, з якого можна приготувати справжній кулінарний шедевр.

гомілки з апельсинами і яблуками

Щоб запекти цю частину курочки, знадобиться лише 35 хвилин, тож приготувати головну страву вечора ви неодмінно встигнете!

Інгредієнти

  • курячі гомілки;
  • 4-5 яблук;
  • 2 апельсини;
  • гілочка розмарину;
  • вершкове масло;
  • перець чилі;
  • соєвий соус;
  • мед;
  • цукор.

Покрокове приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів в режимі “конвекція”. Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
  2. Зніміть з апельсинів цедру, змішайте з дрібно нарізаним перцем чилі та медом. Влийте соєвий соус та перемішайте. Змастіть маринадом курячі гомілки та перекладіть на деко.
  3. Поміж гомілок викладіть шматочки очищеного апельсина та яблук, додайте гілочку розмарину. Зверху посипте їх дрібкою цукру та покладіть шматочок вершкового масла. Так гомілки карамелізуються і стануть неймовірно смачними.
  4. Відправте страву запікатися на 35 хвилин.
  5. Приготовлені гомілки подавайте до столу гарячими, поливаючи цитриновим соусом, що утворився під час приготування.

Курячі гомілки, запечені з апельсинами та яблуками, чудово смакуватимуть зі свіжим салатом з руколи чи шпинату, сиром з волоськими горіхами.

Смачного!

Джерело: https://smachnonews.24tv.ua

, , , , переглядів: 776

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *