Готуємо хачапурі на сковороді

Збір коштів на потреби армії України
04.12.2022

Готуємо хачапурі на сковороді

Хачапурі зазвичай печуть у печі або духовці, але якщо доступу до них немає, то можна приготувати цю страву й на сковороді.

 хачапурі на сковороді

Хачапурі — це традиційні грузинські коржики з різними начинками. Їх готують із сиром, м’ясом, квасолею та зеленню. Печуть у печі та подають до столу гарячими.

Але якщо печі у вас немає, а хачапурі все-таки хочеться, то можна приготувати їх і на сковороді на плиті чи туристичному пальнику.

Це ситний, простий і дуже бюджетний рецепт. Як приготувати “ледачі” хачапурі на сковорідці, розповіла фудблогерка Тетяна Юшина в Instagram.

Хачапурі на сковороді

Інгредієнти для тесту:

  • Кефір — 1 склянка
  • 2 ст.л. олії
  • Сода — 0,5 ч.л.
  • Борошно — 300 гр
  • дрібка солі, дрібка цукру

Інгредієнти для начинки:

  • Домашній сир — 150 гр
  • Сулугуні — 150 гр
  • Кріп або будь-яка ваша улюблена зелень

Кефір перемішати з олією, сіллю та цукром. Борошно змішати із содою, всипати в кефір і замісити м’яке тісто. Скачати його в кулю, відкласти й прикрити рушником, щоб воно трохи відпочило, поки ви готуватимете начинку.

Натріть сулугуні, поріжте дрібно зелень і змішайте із сиром. Розділіть тісто на чотири частини. Сформувати з тіста чотири порційні кульки й тонко розкачати. Покладіть начинку в центр, зберіть краї тіста в центр і защипніть. Посипте борошном і розкачайте до діаметра 22-24 см.

У сковороді розігріти невелику кількість олії, викласти хачапурі й обсмажувати під кришкою з двох боків на середньому вогні до готовності, поки хачапурі не зарум’яняться. Подавати гарячими.

Джерело: https://focus.ua/

, , , переглядів: 696

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *