Деруни – це картопляні млинці, які мають величезну популярність в багатьох кухнях світу: від української та польської до австрійської та німецької. Ми вже розповідали, як зробити їх з додаванням копченої ковбаси, а цього разу поділимося рецептом приготування цієї страви з курячим філе та часниковим соусом.
Інгредієнти
- 1 кг картоплі,
- 1 цибулина,
- 1 куряче філе,
- 2 зубчики часнику,
- 1 куряче яйце,
- 100 г вівсяних пластівців,
- рослинна олія,
- сіль/ перець за смаком.
Приготування
У блендер додаємо вівсяні пластівці та дрібнимо їх. За консистенцією вони мають нагадувати борошно. Те саме робимо з курячим філе – дрібнимо, не забуваємо додати цибулю. Солимо.
Наступний етап: дрібнимо картоплю з половинкою цибулі, часником та яйцем. Додаємо сюди ж подрібнені пластівці, сіль та перець. Все добре перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин постояти.
У цей час робимо сметанний соус: в окремій ємності з’єднуємо сметану, часник та кріп. Соус готовий.
Ставимо розігріватися сковорідку. Наливаємо на розігріту поверхню рослинну олію. Починаємо формувати наші деруни: спочатку викладаємо картопляне тісто, зверху додаємо фарш і наступним слоєм тіста закриваємо м’ясо.
Смажити деруни потрібно з обох боків по 2-3 хв до появи золотої скоринки. Рекомендується готувати страву під закритою кришкою на середньому вогні.
Після цього знімаємо деруни зі сковорідки та переміщуємо їх до розігрітої на 180 градусів духовки – там вони мають пропектися ще близько 10 хвилин.
Дістаємо готову страву, додаємо до неї сметанно-часниковий соус. За бажання можна прикрасити їжу зеленню. Можна куштувати!
Джерело: https://apostrophe.ua/