Готуємо хрумкі деруни з м’ясом без борошна

Збір коштів на потреби армії України
25.04.2023

Деруни – це картопляні млинці, які мають величезну популярність в багатьох кухнях світу: від української та польської до австрійської та німецької. Ми вже розповідали, як зробити їх з додаванням копченої ковбаси, а цього разу поділимося рецептом приготування цієї страви з курячим філе та часниковим соусом.

деруни

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі,
  • 1 цибулина,
  • 1 куряче філе,
  • 2 зубчики часнику,
  • 1 куряче яйце,
  • 100 г вівсяних пластівців,
  • рослинна олія,
  • сіль/ перець за смаком.

Приготування

У блендер додаємо вівсяні пластівці та дрібнимо їх. За консистенцією вони мають нагадувати борошно. Те саме робимо з курячим філе – дрібнимо, не забуваємо додати цибулю. Солимо.

Наступний етап: дрібнимо картоплю з половинкою цибулі, часником та яйцем. Додаємо сюди ж подрібнені пластівці, сіль та перець. Все добре перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин постояти.

У цей час робимо сметанний соус: в окремій ємності з’єднуємо сметану, часник та кріп. Соус готовий.

Ставимо розігріватися сковорідку. Наливаємо на розігріту поверхню рослинну олію. Починаємо формувати наші деруни: спочатку викладаємо картопляне тісто, зверху додаємо фарш і наступним слоєм тіста закриваємо м’ясо.

Смажити деруни потрібно з обох боків по 2-3 хв до появи золотої скоринки. Рекомендується готувати страву під закритою кришкою на середньому вогні.

Після цього знімаємо деруни зі сковорідки та переміщуємо їх до розігрітої на 180 градусів духовки – там вони мають пропектися ще близько 10 хвилин.

Дістаємо готову страву, додаємо до неї сметанно-часниковий соус. За бажання можна прикрасити їжу зеленню. Можна куштувати!

Джерело: https://apostrophe.ua/

, , , переглядів: 954

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *