Готуємо ідеально смачні макарони

12.11.2022

Макарони часто зневажливо називають “студентською” стравою або улюбленим гарніром холостяків, вважаючи, що продукт має посередні смакові якості.

Проте за правильної техніки можна приготувати страву не гірше, ніж у ресторані.

Не обов’язково для цього робити домашню пасту: досить просто придбати звичайні макарони та скористатися трьома хитрощами.

макарони

Покрокова інструкція варіння макаронів

  1. Набрати воду в каструлю і довести до кипіння на сильному вогні. Додати дрібку солі.
  2. Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати.
  3. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
  4. Відкиньте макарони на друшляк і промийте гарячою проточною водою. Не варто промивати їх холодною водою – через перепад температури вони швидко злипнуться.
  5. Покладіть макарони в каструлю, додайте шматочок м’якого вершкового масла і добре перемішайте вироби, щоб масло рівномірно їх покрило.

Подавати макарони потрібно відразу гарячими. Після розігрівання вони стануть несмачними, тому краще готувати вироби на одну порцію.

Як варити макарони в мікрохвильовці

Дуже зручно готувати макарони в мікрохвильовці – вам знадобиться мінімум посуду і зусиль. Техніка все зробить за вас. Для приготування в мультиварці води повинно бути у два рази більше, ніж макаронів.

  1. Макарони покладіть в ємність для мікрохвильової печі, злегка посоліть.
  2. Залийте макарони окропом. Встановіть таймер мікрохвильовки на 15 хвилин. Якщо ви використовуєте холодну воду – час на таймері потрібно збільшити до 22 хвилин.
  3. В середині варіння потрібно один раз перемішати макарони зверху вниз, щоб вони рівномірно проварилися.
  4. Готові вироби відкиньте на друшляк і промийте гарячою водою.

Як варити довгі спагеті

Спагеті потрібно варити приблизно 8-12 хвилин. Точний час приготування вказано на упаковці. Візьміть велику каструлю і налийте 1 л води на 100 г спагеті. Воду доведіть до кипіння, посоліть. Поставте в воду спагеті віялом. Не сушіть їх: спагеті швидко розваряться і опустяться в воду.

Варіть спагеті до готовності, періодично помішуючи. Накривати каструлю кришкою не потрібно. Щоб макарони не злиплися, у воду можна додати половину чайної ложки олії.

Важливі правила приготування макаронів від італійських кухарів

Не шкодуйте води

Часто смак макаронів нам здається “ніяким” тільки тому, що ми неправильно визначаємо об’єм рідини. Вироби в результаті склеюються та утворюють неприємну масу. Натомість на порцію страви з 200 грамів макаронів потрібно не менше двох літрів води. Лише так гарнір вийде якісним.

Додайте сіль

Цікавий факт полягає в тому, що італійські кухарі, наприклад, взагалі не шкодують солі. Вони вважають, що для ідеального результату рідина при варінні макаронів за смаком має нагадувати морську воду.

Тому не бійтеся пересолити: тісто все одно не вбере надлишок солі.

Обсмажуйте макарони

Саме тому кулінари рекомендують не варити вироби занадто довго: за пару хвилин до готовності плиту слід вимкнути.

Найкраще доводити макарони до повної готовності на сковороді. За такого підходу гарнір вийде максимально смачним.

Джерело: https://prostoway.com/, https://www.unian.ua/

, , , , переглядів: 1 120

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *