Палюшки готують ще з часів наших предків, а текстурою вони дуже схожі на ліниві вареники. Це традиційна страва української кухні із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі. На вигляд і текстурою палюшки схожі на ліниві вареники. Інколи цю страву й називають так. Пропонуємо рецепт палюшок з особливим інгредієнтом – бринзою.
Інгредієнти
Основні
- масло вершкове – 40 г
- картопля відварена – 400 г
- крохмаль – 50 г
- борошно – 100 г
- яйце куряче, жовток – 4 шт.
- манка – 50 г
- сіль – за смаком
- перець духмяний мелений – за смаком
Для подачі
- бринза – за смаком
- копчена паприка – за смаком
Спосіб приготування
- Відварену картоплю почистити та дрібно натерти.
- Змішати борошно із крохмалем. Потім потерту картоплю, жовтки, борошно з крохмалем, м’яке масло, манку, посолити і замісити тісто.
- З тіста утворити ковбаску, після чого гострим ножем нарізати палюшки та долонею надати їм форми.
- Варити в підсоленому окропі на середньому вогні, доки не спливуть.
- Зварені палюшки витягнути в миску з розтопленим маслом. До столу подавати з бринзою і паприкою.
Джерело: https://shuba.life/