Готуємо картопляні палюшки з бринзою

23.02.2023

Палюшки готують ще з часів наших предків, а текстурою вони дуже схожі на ліниві вареники. Це традиційна страва української кухні із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі. На вигляд і текстурою палюшки схожі на ліниві вареники. Інколи цю страву й називають так. Пропонуємо рецепт палюшок з особливим інгредієнтом – бринзою.

картопляні палюшки

Інгредієнти

Основні

  • масло вершкове – 40 г
  • картопля відварена – 400 г
  • крохмаль – 50 г
  • борошно – 100 г
  • яйце куряче, жовток – 4 шт.
  • манка – 50 г
  • сіль – за смаком
  • перець духмяний мелений – за смаком

Для подачі

  • бринза – за смаком
  • копчена паприка – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварену картоплю почистити та дрібно натерти.
  2. Змішати борошно із крохмалем. Потім потерту картоплю, жовтки, борошно з крохмалем, м’яке масло, манку, посолити і замісити тісто.
  3. З тіста утворити ковбаску, після чого гострим ножем нарізати палюшки та долонею надати їм форми.
  4. Варити в підсоленому окропі на середньому вогні, доки не спливуть.
  5. Зварені палюшки витягнути в миску з розтопленим маслом. До столу подавати з бринзою і паприкою.

Джерело: https://shuba.life/

переглядів: 374

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *