Пропонуємо вашій увазі рецепт картопляної запіканки, яка смакує як у дитинстві. Куштуючи її, кожного разу згадуємо як мама готувала її з фаршем і просто з м’ясом. Виходить дуже смачно, подобається всім, а особливо дітям.
Інгредієнти
- Фарш – 800 грамів.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком.
- Цибулина – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Картопля – 1 кг.
- Вершкове масло – 50 грамів.
- Молоко – 300 мл.
Приготування
- Для приготування смачної картопляної запіканки нам потрібен фарш. Можна взяти вже готовий, але можна перемолоти м’ясо самостійно.
- Одну цибулину ріжемо кубиками.
- Беремо деко, змащуємо його рослинною олією (наприклад, розмір нашого деко 31,5 см х 25 см), рівномірно розподіляємо по ньому весь фарш. Зверху розподіляємо цибулю, змащуємо сметаною, змішаною з майонезом (1 ст.л сметани + 1 ст.л майонезу).
- Відправляємо в розігріту духовку на 15-20 хвилин, щоби м’ясо почало рум’янитися.
- Тим часом ставимо варити картоплю до готовності, потім перетворюємо її на пюре, додаємо вершкове масло і молоко.
- Дістаємо з духовки лист з фаршем, зверху кладемо картопляне пюре, розрівнюємо.
- Змащуємо сметаною змішаною з майонезом (1 ст.л сметани + 1 ст.л майонезу), робимо візерунок за допомогою виделки.
- Відправляємо в розігріту духовку і готуємо до того моменту, коли зарум’яниться верх, при 200 градусах хвилин 15-20 (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Смачного!
Джерело: https://wona.com.ua/