Смачний і пухкий кекс на кефірі, готовий за 5 хвилин (окрім часу випічки). Цей рецепт дуже простий, оскільки всі інгредієнти можна змішати навіть без міксера.
Інгредієнти
- яйця – 2 шт.
- цукор – 120 г
- вершкове масло – 30 г
- кефір – 250 мл
- борошно – 300-320 г
- розпушувач – 10 г
- родзинки – за смаком
Рецепт приготування
У глибоку миску додаємо яйця та цукор і добре збиваємо віничком.
У яєчну масу додаємо розтоплене вершкове масло та кефір і перемішуємо. Частинами додаємо борошно, висипаємо розпушувач і замішуємо тісто, в кінці додаємо родзинки і ще раз перемішуємо.
Отримане тісто виливаємо в форму, розрівнюємо і кладемо в розігріту духовку до 170 градусів і випікаємо 30-40 хвилин.
Готовий кекс дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Смачного!
Джерело: https://patrioty.org.ua/