Ніжне куряче м’ясо з хрусткою скоринкою, вершкове масло із зеленню, що розтікається під час розрізання – такі котлети здатні підкорити з першого ж шматочка. Пропонуємо приготувати котлету по-київськи, яка стала однією з кулінарних візитівок України у світі.
Рецепт котлет по-київськи із гомілок
Інгредієнти
- 7 курячих гомілок;
- 350 мілілітрів олії;
- 300 грамів вершкового масла;
- 150 грамів панірувальних сухарів;
- 3 яйця;
- 3 столові ложки борошна;
- 7 гілочок кропу;
- 1 зубчик часнику;
- 1 чайна ложка меленої паприки;
- сіль та перець до смаку.
Приготування
- З курячих гомілок акуратно зніміть шкірку.
- М’ясо розріжте вздовж та відділіть від кістки. У підсумку у вас вийде філе і кістка.
- Філе з курячих гомілок відбийте, додайте солі та перцю до смаку.
- Заморожене вершкове масло розріжте на кубики, додайте зелень, натертий часник, паприку, сіль та перець.
- На край філе покладіть кістку. Посередині викладіть 2 кубики масла зі спеціями, посипте дрібно нарізаним кропом та загорніть у рулет.
- Яйця збийте із сіллю до пишної пінки. Обваляйте котлети спершу у борошні, потім – в яйці, далі – в панірувальних сухарях, ще раз в яйці та сухарях.
- У сотейник налийте соняшникову олію. Розігрійте її на середньому вогні та смажте там котлети з двох сторін до золотистої скоринки.
- Щоб масло було ідеальної консистенції, випікайте котлети 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подавайте котлети з картопляним пюре.
Смачного!
Джерело: https://smachnonews.24tv.ua/