Готуємо котлети по-київськи з курячих гомілок

31.05.2023

Ніжне куряче м’ясо з хрусткою скоринкою, вершкове масло із зеленню, що розтікається під час розрізання – такі котлети здатні підкорити з першого ж шматочка. Пропонуємо приготувати котлету по-київськи, яка стала однією з кулінарних візитівок України у світі.

котлети по-київськи

Рецепт котлет по-київськи із гомілок

Інгредієнти

  • 7 курячих гомілок;
  • 350 мілілітрів олії;
  • 300 грамів вершкового масла;
  • 150 грамів панірувальних сухарів;
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки борошна;
  • 7 гілочок кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка меленої паприки;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування

  1. З курячих гомілок акуратно зніміть шкірку.
  2. М’ясо розріжте вздовж та відділіть від кістки. У підсумку у вас вийде філе і кістка.
  3. Філе з курячих гомілок відбийте, додайте солі та перцю до смаку.
  4. Заморожене вершкове масло розріжте на кубики, додайте зелень, натертий часник, паприку, сіль та перець.
  5. На край філе покладіть кістку. Посередині викладіть 2 кубики масла зі спеціями, посипте дрібно нарізаним кропом та загорніть у рулет.
  6. Яйця збийте із сіллю до пишної пінки. Обваляйте котлети спершу у борошні, потім – в яйці, далі – в панірувальних сухарях, ще раз в яйці та сухарях.
  7. У сотейник налийте соняшникову олію. Розігрійте її на середньому вогні та смажте там котлети з двох сторін до золотистої скоринки.
  8. Щоб масло було ідеальної консистенції, випікайте котлети 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подавайте котлети з картопляним пюре.

Смачного!

Джерело: https://smachnonews.24tv.ua/

, , , переглядів: 556

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *