Котлети з м’яса дуже спрощують життя кожної сучасної господині. Достатньо наліпити з фаршу зі спеціями шарики та відправити до духовки на кілька хвилин. Однак класичний рецепт котлет набридає і доводиться вигадувати різноманітні способи покращити їхній смак.
Якщо хочете приготувати дійсно смачні котлети швидко та без клопоту, зверніть увагу на рецепт м’ясних котлет з кисломолочним сиром та зеленню. Способом приготування поділилися на сайті vazhnoznat.
Як приготувати котлети з сиром
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса
- 500 г цибулі
- 200 г кисломолочного сиру 9% жирності
- 2 яйця
- 50 г петрушки та кропу
- сіль та перець за смаком
- 80 г топленого вершкового масла
- 150 г олії
Приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. На сковороді розігріваємо вершкове масло і обсмажуємо цибулю.
- М’ясо для фаршу нарізаємо невеликими шматочками. Дрібно рубаємо зелень. У миску з м’ясом і зеленню додаємо сир і смажену цибулю. Солимо та перчимо інгредієнти. Перемішуємо та пропускаємо через м’ясорубку для однорідності.
- Готовий фарш вимішуємо руками протягом 5-6 хвилин. Ліпимо котлети тієї форми, яка вам подобається.
- Смажимо котлети на олії з додаванням вершкового масла. Багато котлет на сковороду не кладіть, потрібно щоб вони смажилися, а не тушились. Ставимо середній вогонь, смажимо котлети 2–3 хвилини з відкритою кришкою. Потім зменшуємо вогонь і готуємо під закритою кришкою.
- Перевертаємо котлети на інший бік. Обсмажуємо з кожного боку приблизно 7 хвилин.
Джерело: https://telegraf.com.ua/