Готуємо квашену капуста на зиму

Збір коштів на потреби армії України
13.11.2022

Готуємо квашену капуста на зиму

Квашена капуста – це не просто нарізана, нашаткована, складена в банки капуста і залита окропом з оцтом.

Хоча цієї осені це не зовсім дешевий овоч, все ж квашену капусту варто приготувати, адже в ній багато вітамінів. І це дуже смачний додаток до страв. Якщо на вашій присадибній ділянці ви зібрали гарний врожай капусти, неодмінно заготуйте на зиму квашену капусту.

Квашена капуста на зиму

Як зробити правильно квашену капусту

Квашена капуста – це продукт, який кваситься протягом 10 днів. І тоді вона виходить справжня та дуже корисна.

Для квашення беремо капусту середніх сортів, не пізню. Готуємо бочку приблизно на 40 літрів, на дно якої викладаємо листя капусти.

Тепер шаткуємо качани і викладаємо шар капусти, додаємо сіль. Сіль беремо з розрахунку 40 г (1 ст. л.) на 1 середній качан. Слідом – щіпку цукру і тонкий шар дрібно нарізаної моркви.

Злегка перемішаємо сіль, цукор, моркву та капусту і викладаємо наступний шар капусти, солимо.

Якщо у вас хороша капуста, то її «жмякати» не потрібно, вона і так виділить сік, а ось сухі сорти потрібно обов’язково переминати.

Капусту 3-4 дні тримаємо в теплі після того, як почнеться бродіння, капусту прибираємо в льох або інше холодне місце.

Джерело: https://prostoway.com/

, , , переглядів: 714

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *