Готуємо лимонний пиріг до чаю

Збір коштів на потреби армії України
03.05.2023

Ароматний пиріг, який чудово підходить до чаю та кави. Готується із звичайнісіньких продуктів. Приготування випічки дуже просте, тісто готується трохи більше 5 хвилин. Безпрограшний варіант смачного десерту до чаю, якщо ви любителі цитрусових.

лимонний пиріг

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 100мл.
  • 10 г розпушувача тіста
  • Борошно – 300 г
  • Лимон – 0,5-1 шт.
  • За бажанням – 0.5 ч. л. куркуми

Покроковий рецепт приготування

З лимона за допомогою дрібної терки знімаємо цедру (тільки жовту частину, біла гірчить). Для рецепта знадобиться орієнтовно 1 ч. л. Можна використовувати більше, це за смаком.

Також видавлюємо сік лимона, приблизно 2 ст. л. соку.

У мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло та цукор.

Перемішуємо міксером.

Додаємо яйця.

І щоб яєчна та масляна маси добре та швидко з’єдналися із загальної кількості борошна додаємо 1 ст. л., перемішуємо.

Вливаємо молоко.

Якщо бажаєте своїй випічці надати жовтіший колір, можна додати 0.5 ч. л. куркуми, у готовій випічці вона не відчувається.

Просіюємо все борошно, що залишилося з розпушувачем, замішуємо лопаткою тісто.

Додаємо цедру лимона. Виливаємо сік лимона та ще раз перемішуємо.

За консистенцією тісто виходить густе, ніжне та повітряне, як крем.

Випікати можна як у духовці, так і в мультиварці.

Якщо у мультиварці, то чашу змащуємо вершковим маслом, можна соняшниковою олією і викладаємо тісто. Випікаємо на режимі “випікання” 1 год.

Випікати пиріг можна в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах. Перевірити готовність пирога дерев’яною паличкою. Вона має бути сухою.

Готовому пирогу даємо охолонути. Приємного вам чаювання!

Джерело: https://zhyttia.com.ua

, , , , переглядів: 276

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *