Медівник на кефірі готувати дуже просто і дешево. До складу такого тортика не входять вартісні інгредієнти, такі як масло чи сметана, а до чаю він смакуватиме відмінно.
Рецептом поділилася в YouTube кулінарка Лілія Цвіт.
Інгредієнти на форму 20х20х5:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 50 г
- мед – 120 г
- кефір – 120 мл
- сода – 1 ч. л.
- борошно – 200 г
- родзинки – 70 г
Покрокове приготування
До яєць додайте цукор, збийте, щоб маса збільшилася в об’ємі і посвітлішала. Додайте мед, продовжуйте збивати.
Далі додайте кефір та соду, її гасити не треба. Додайте просіяне борошно, спеції для пряників (або корицю), родзинки.
Тісто має вийти доволі рідким, стікати з лопатки.
Вилийте тісто у форму, змащену маслом і застелену пергаментом. Випікайте близько 40 хвилин при температурі 170 градусів.
Готовий остиглий медівник можна посипати цукровою пудрою.
Джерело: https://www.rbc.ua/