Готуємо медівник на кефірі

Збір коштів на потреби армії України
30.03.2023

Медівник на кефірі готувати дуже просто і дешево. До складу такого тортика не входять вартісні інгредієнти, такі як масло чи сметана, а до чаю він смакуватиме відмінно.

Рецептом поділилася в YouTube кулінарка Лілія Цвіт.

медівник на кефірі

Інгредієнти на форму 20х20х5:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 50 г
  • мед – 120 г
  • кефір – 120 мл
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 200 г
  • родзинки – 70 г

Покрокове приготування

До яєць додайте цукор, збийте, щоб маса збільшилася в об’ємі і посвітлішала. Додайте мед, продовжуйте збивати.

Далі додайте кефір та соду, її гасити не треба. Додайте просіяне борошно, спеції для пряників (або корицю), родзинки.

Тісто має вийти доволі рідким, стікати з лопатки.

Вилийте тісто у форму, змащену маслом і застелену пергаментом. Випікайте близько 40 хвилин при температурі 170 градусів.

Готовий остиглий медівник можна посипати цукровою пудрою.

Джерело: https://www.rbc.ua/

, , , , , , переглядів: 889

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *