Після свят у холодильнику зазвичай залишається усього потрошку: ковбаски, м’яска, сиру, оливок. Не пропадати ж добру!
Інгредієнти
- 1 лимон
- 1 морквина
- 0,5 кореня селери,
- 4 солоні огірки
- 300 г різного копченого м’яса
- 500 г кісток (звичайних або копчених)
- 4 цибулини
- 100 г маслин
- 100 г томатної пасти,
- 2-3 горошини духмяного перцю,
- 1-2 лаврові листки,
- олія,
- масло,
- сіль,
- перець,
- 1 пучок петрушки,
- 3 л води,
- 0,5 скл. розсолу.
Покрокове приготування
- Кістки промити, залити водою (щоб покрила), довести до кипіння, воду злити і залити ще раз.
- Після закипання додати моркву і селеру, зелень пучком, варити до готовності.
- Цибулю порізати й обсмажити на суміші масла та олії, додати томат, тушкувати 20 хв.
- Копченості порізати брусочками. Обов’язково мають бути молочні сосиски. Чим більше різновидів копченостей, тим смачнішою буде солянка.
- Усе, крім сосисок, злегка обсмажити на сухій сковорідці.
- Огірки порізати соломкою, занурити в окріп, проварити 5 хв.
- Розсіл підігріти.
- Покласти у бульйон копченості, варити 10 хв, додати сосиски, засмажку, розсіл, огірки.
- Посолити, поперчити.
- Маслини і скибку лимона класти у тарілку.
Подавати зі сметаною.
Можна додати картоплю, порізану кубиками.
Смачного!
Джерело: https://simya.com.ua/