Кулінарний гуру “Нового каналу”, шеф і експерт реаліті “На ножах” Алекс Якутов поділився рецептом супу, який може стати у нагоді після новорічної ночі.
Експерт, в першу чергу, тут порадив не викидати холодець після новорічного застілля, або принаймні залишити трошки для стратегічних запасів на ранок.
“Часто м’ясо з’їдають, а желе відправляють на смітник. Але ж це ідеальний бульйон, на якому швидко можна приготувати свіжий супчик”, – звернув увагу кухар.
(Шеф-кухар Алекс Якутов (фото: прес-служба “Нового каналу”)
Як приготувати похмільний суп
Інгредієнти:
- Холодець – залишки після Нового року
- Огірок солоний – 2 штуки
- Морква – половинка
- Цибуля – половинка
- Часник – 3 зубчики
- Перець халапеньо – за бажанням
- Помідори свіжі – 2 штуки
- Соєвий соус – 2 столові ложки
- Зелена цибуля, кінза – по 2 столові ложки
- Лимонний сік – 5 грамів
- Коріандр зерна – 0,3 чайної ложки
- Зіра зерна – 0,3 чайної ложки
- Перець чилі подрібнений – на кінчику чайної ложки
- Чорний перець зерна – 0,3 чайної ложки
- Кардамон насіння – 2 штуки
- Лавровий лист – 1 штуку
Приготування:
- Спочатку потрібно нарізати моркву кубиком, дрібно порізати часник і цибулю. Далі – відправляєте в сотейник обсмажуватися на повільному вогні. Не забудьте посолити.
- Спеції слід перетерти в ступці та додати в сотейник.
- Далі відправляєте в сотейник м’ясо, яке знайшли в холодильнику. Побачили копчену ковбасу, буженину, качку або курку після свята – порізали і додали. Разом все обсмажте.
- Помідори перебийте блендером до однорідної маси (якщо є помідори пілаті – можна взяти їх). Відправляйте у сотейник, обсмажуйте.
- Додайте соєвий соус, потім солоні огірки. Протушкувати з томатами.
- Настав час для холодцю – відправте його в сотейник і трохи проваріть.
- Якщо у вас залишився відварений рис, який ви готували для салатів, можна взяти одну жменю і додати до супу.
- Наріжте зелень і додайте. Видавіть сік лимона. Посоліть на смак.
Суп готовий. Смачного!
пити не треба , тоді і похмілля не буде. а для дурнів , у яких голова болить після випивки , найкращий напій- сеча осляча. справжній чоловік ніколи не доведе себе до такого стану. а алкашня буде пити що завгодно і суп ніякий варити не буде.
Дякую за рецепт.