Готуємо похмільний суп – на 1 січня може знадобитися

Збір коштів на потреби армії України
01.01.2022

Готуємо похмільний суп – на 1 січня може знадобитися

Кулінарний гуру “Нового каналу”, шеф і експерт реаліті “На ножах” Алекс Якутов поділився рецептом супу, який може стати у нагоді після новорічної ночі.

Експерт, в першу чергу, тут порадив не викидати холодець після новорічного застілля, або принаймні залишити трошки для стратегічних запасів на ранок.

“Часто м’ясо з’їдають, а желе відправляють на смітник. Але ж це ідеальний бульйон, на якому швидко можна приготувати свіжий супчик”, – звернув увагу кухар.

Як приготувати похмільний суп: зірковий кухар дав корисний рецепт першосічневої страви

(Шеф-кухар Алекс Якутов (фото: прес-служба “Нового каналу”)

Як приготувати похмільний суп

Інгредієнти:

  • Холодець – залишки після Нового року
  • Огірок солоний – 2 штуки
  • Морква – половинка
  • Цибуля – половинка
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець халапеньо – за бажанням
  • Помідори свіжі – 2 штуки
  • Соєвий соус – 2 столові ложки
  • Зелена цибуля, кінза – по 2 столові ложки
  • Лимонний сік – 5 грамів
  • Коріандр зерна – 0,3 чайної ложки
  • Зіра зерна – 0,3 чайної ложки
  • Перець чилі подрібнений – на кінчику чайної ложки
  • Чорний перець зерна – 0,3 чайної ложки
  • Кардамон насіння – 2 штуки
  • Лавровий лист – 1 штуку

Приготування:

  1. Спочатку потрібно нарізати моркву кубиком, дрібно порізати часник і цибулю. Далі – відправляєте в сотейник обсмажуватися на повільному вогні. Не забудьте посолити.
  2. Спеції слід перетерти в ступці та додати в сотейник.
  3. Далі відправляєте в сотейник м’ясо, яке знайшли в холодильнику. Побачили копчену ковбасу, буженину, качку або курку після свята – порізали і додали. Разом все обсмажте.
  4. Помідори перебийте блендером до однорідної маси (якщо є помідори пілаті – можна взяти їх). Відправляйте у сотейник, обсмажуйте.
  5. Додайте соєвий соус, потім солоні огірки. Протушкувати з томатами.
  6. Настав час для холодцю – відправте його в сотейник і трохи проваріть.
  7. Якщо у вас залишився відварений рис, який ви готували для салатів, можна взяти одну жменю і додати до супу.
  8. Наріжте зелень і додайте. Видавіть сік лимона. Посоліть на смак.

Суп готовий. Смачного!

, переглядів: 679

Кількість коментарів: 2
  1. пити не треба , тоді і похмілля не буде. а для дурнів , у яких голова болить після випивки , найкращий напій- сеча осляча. справжній чоловік ніколи не доведе себе до такого стану. а алкашня буде пити що завгодно і суп ніякий варити не буде.

Leave a Reply to Володимир Відмінити

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *