Готуємо правильний вінегрет

Збір коштів на потреби армії України
01.11.2022

Вінегрет вважається нескладною у приготуванні стравою. Враховуючи цей момент, багато кулінарів-аматорів відразу змішують усі нарізані овочі. Але насправді, не все так просто: при приготуванні салату потрібно дотримуватися певних правил.

Не можна допустити, щоб усі компоненти опинилися у мисці відразу після нарізки. Особливу увагу слід звернути на буряки. Якщо не піддати їх попередній «обробці», то салат не набуде апетитного зовнішнього вигляду.

вінегрет

Як правильно готувати вінегрет

Перед тим, як відправити нарізаний кубиками буряк в основний посуд, овоч треба залити невеликою кількістю олії. Це потрібно для того, щоб на інгредієнті з’явилася «плівка», що запобігає виділенню бурякового соку. Оброблений олією буряк повинен полежати в окремій ємності кілька хвилин.

Тільки за дотримання цієї умови нарізаний коренеплід можна змішувати з іншими інгредієнтами. Це можуть бути картопляні та морквяні кубики, цибульні кільця, огіркова соломка та зелений горошок.

Якщо в салаті використовують буряк з олійною «оболонкою», то овочева суміш не забарвиться в бурий колір.

Вінегрет збереже свою строкатість і виглядатиме дуже апетитно. Смакові якості страви також влаштують гурманів.

Як приготувати класичний вінегрет. Рецепт Євгена Клопотенка

Для приготування вінегрету використовується буряк, морква, солоні огірки, картопля, квашена капуста, квасоля та зелений горошок. Буряк, моркву та картоплю можна приготувати двома способами – відварити або запекти в духовці. Якщо вибрали перший спосіб, то овочі необхідно помити, скласти у різні каструлі: морква з картоплею, а буряки окремо. Залити овочі водою та варити до готовності. Готовність овочів можна перевірити гострим тонким ножем: якщо ніж добре входить, овочі готові. Врахуйте, що картопля звариться швидше моркви. Для вінегрету вибирайте картоплю із середнім або низьким вмістом крохмалю, тоді при варінні вона не розвалюватиметься. Також на початку варіння можна додати 2 ст. л. соняшникової олії, щоб овоч не лопався.

Якщо хочете запекти овочі для вінегрету, їх необхідно помити, обсушити паперовим рушником, і загорнути у фольгу. Потім викласти на деко та поставити запікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежатиме від розміру овочів. Першою приготується картопля, потім морква. Для запікання буряків потрібно більше часу – від 1,5-2 годин.

Яким би ви способом не готували овочі, вони повинні повністю охолонути, а потім їх потрібно очистити та нарізати.

Як зварити квасолю

Для вінегрету використовуйте консервовану квасолю або зваріть самостійно. Якщо вибираєте другий варіант, квасолю необхідно перебрати – всі зморщені та пошкоджені квасолинки видалити. Після цього помити та залити холодною водою, залишивши на 8-12 годин. Якщо у приміщенні спекотно, поставте замочуватися у холодильник. Чим довше замочування, тим менший час варіння. Але замочувати необхідно не більше ніж на 12 годин, тому що є ніжні сорти, які при варінні зовні потріскаються, а всередині залишаться сирими. Ще один спосіб приготувати квасолю – залити окропом, проварити 3 хвилини після закипання, накрити кришкою та залишити на годину замочуватися. Потім злити воду, знову залити окропом і варити до готовності. Готовність бобового перевірити легко – спробуйте чи розчавіть двома пальцями. Якщо квасоля м’яка, отже, зварилася. Після відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Додавати у вінегрет необхідно тільки квасолю, що повністю остигнула.

Чим заправляти вінегрет

Як вище було зазначено, в оригінальному рецепті заправку робили на основі винного оцту. Зараз частіше можна зустріти, що вінегрет просто заправляють ароматною олією або оливковою. Але ми пропонуємо приготувати все ж таки соус вінегрет, у складі якого є винний оцет або бальзамічний, гірчиця в зернах та олія – оливкова або соняшникова.

Тепер від теорії переходимо до практики та готуємо класичний вінегрет із заправкою на основі винного оцту.

Як приготувати вінегрет

Нам знадобиться

Для вінегрету:

Для заправки:

Покрокове приготування

  1. Візьміть 2 середні буряки, 2 великі моркви та 4 середні картоплі. Картоплю вибирайте із середнім або низьким вмістом крохмалю, тоді в процесі варіння вона не розвалиться. Овочі помийте. Картоплю та моркву складіть в одну каструлю, а буряки окремо. Залийте водою овочі та варіть до готовності. Першою звариться картопля, приблизно через 25-35 хвилин. Дістаньте її, а моркву залиште варитися. На її приготування потрібно приблизно 35-40 хвилин. На приготування буряків потрібно більше часу – від 1,5-2 годин. Перевіряйте готовність овочів гострим тонким ножем.
  2. Овочі повинні повністю охолонути, потім очистьте їх та наріжте однаковим середнім кубиком. Складіть у глибоку велику миску.
  3. У миску до овочів додайте 150 г квашеної капусти. Якщо капуста нарізана довгою соломкою, розріжте її на кілька частин. Поріжте середнім кубиком 2 солоні огірки, і теж додайте в миску до всіх інгредієнтів салату. Використовуйте солоні огірки, а не мариновані, тому що у заправці до вінегрету є винний оцет.
  4. Додайте 250 г консервованої білої квасолі або вареної. Також можна додати зелений консервований горошок або взяти заморожений горошок і бланшувати його. Якщо вибираєте другий варіант, то додавати у вінегрет необхідно остиглий горошок.
  5. Приготуйте заправку до салату. У невеликій мисці змішайте 1 ст. л. гірчиці у зернах, 4 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. винного оцту. Посоліть та поперчіть до смаку.
  6. Заправте салат та додайте ½ ч. л. коріандру. Якщо необхідно, доведіть смак сіллю та перцем.

Смачного!

Джерело: https://pixelinform.com/, https://klopotenko.com/

, , , переглядів: 1 964

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *