Домашня випічка завжди смачніша, ніж магазинна, хоч і сил на неї йде чимало. Однак, цей рецепт дуже простий.
Неймовірно ніжний, повітряний та смачний кекс до чаю можна приготувати швидко та використовуючи звичайнісінькі недорогі продукти. На порталі “Бабусині рецепти” розповіли, як його готувати, і там — нічого складного.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Коричневий цукор (можна білий) – 100 г
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Розтоплене вершкове масло – 80 г
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 180 г
- Розпушувач – 15 г
- Кокосова стружка – 40 г
- Шоколадна крихта – 30 г
Приготування:
- У тарілку висипаємо цукор, вбиваємо яйця, наливаємо ванільного екстракту. Все змішуємо вінчиком до однорідності, поступово додаючи розтоплене вершкове масло та молоко.
- У чисту тарілочку додаємо борошно, розпушувач та розмішуємо. У яєчну суміш додаємо кокосову стружку, перемішуємо. Поступово, маленькими порціями додаємо підготовлене борошно в основну масу і перемішуємо.
- Наприкінці всипаємо шоколадну крихту. Готове однорідне тісто виливаємо у форму 30 сантиметрів. Відправляємо випікатися на 35-40 хвилин, при 175 градусах.
Кекс виходить надзвичайно смачним, у рецепті буквально немає нічого зайвого.
Джерело: https://telegraf.com.ua/