Готуємо пишні оладки на кефірі

26.01.2023

Ідеально приготовані, пишні та легкі оладки можуть стати ідеальним сніданком або десертом. Варто відмітити, що не дивлячись на калорійність даних смаколиків, їх можна зробити набагато дієтичнішими. Для цього необхідно замінити борошно іншим продуктом, і зробити це без збитків для смакових властивостей страви.

У нашій статті ми навчимо робити це правильно. Дізнайтеся, як зробити тісто для оладок на кефірі.

Інгредієнти

  • Кефір — 200 мілілітрів
  • Манна крупа — 150 грамів
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Мед — 2 столових ложки
  • Ванільний цукор — 1 упаковка
  • Харчова сода — пів чайної ложки
  • Рослинна олія — 2 столових ложки

Покрокове приготування оладок

  1. Для того, щоб зробити ідеальні оладки, спочатку необхідно розбити яйце в миску. Додати до нього теплого меду. Усе добре перемішати до однорідності.
  2. Додаємо ванільний цукор і після цього вносимо кефір. Перемішуємо і поступово вносимо манну крупу. Розміщуємо до тих пір, поки не буде грудочок.
  3. Вносимо 1 столову ложку рослинної олії, а після цього харчову суду. Залишаємо тісто на пів години в теплому місці. Майте на увазі, що після цього його не можна перемішувати, щоб оладки вийшли пишними.
  4. Розігріваємо сковороду та починаємо формувати на її поверхні оладки. Обсмажуємо з обох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Викладаємо готові оладки на тарілку, яку заздалегідь застелили паперовими серветками. Вони мають увібрати в себе зайвий жир.

Не забувайте, що в подібні рецепти можна додавати родзинки, свіжі яблука, абрикоси, ґарбуз та інші елементи, які вам до вподоби.

Джерело: https://sensatsiya.com/

, , , , переглядів: 519

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *