Спробуйте приготувати торт з трьох інгредієнтів, який зовні нагадує «Монастирську хату».
Інгредієнти
- листкове бездріжджове тісто – 500 грамів;
- згущене молоко – 250 грамів;
- вершкове масло – 350 грамів.
Покрокове приготування
- Розморожене тісто наріжте на смужки, шириною близько сантиметра-двох. Форму для випікання встеліть пергаментним папером, зверху на який викладіть смужки на невеликій відстані одну від одної. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте запікатися до золотистості. Готовому тісту дайте охолонути, 3-4 смужки відкладіть на потім – для прикрашання.
- Міксером збийте вершкове масло кімнатної температури, влийте до нього половину згущеного молока, продовжуйте збивати. За бажанням можна додати 1-2 столові ложки коньяку, після чого з залишками молока треба дозбити.
- На стіл внапуск вистеліть кілька шарів харчової плівки. Починайте збирати торт, чергуючи шари смужок з тіста і крем. Його має вистачити, аби обмазати десерт з усіх боків. Загорніть торт у плівку і закрутіть її кінці – так вийде надати потрібну форму.
- Спрощений варіант «Монастирської хати» відправте в холодильник на ніч для повного просочування. Відкладені палички з тіста подрібніть в крихту і перед подачею обсипте нею торт.
Джерело: https://sensatsiya.com/