Готуємо смажені пиріжки на кефірі

07.06.2023

У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, а в інших – соковиті хрусткі біляші. І якщо ви хочете згадати дитинство, саме час приготувати смажені пиріжки на кефірі.

смажені пиріжки

Тісто на кефірі “Бабусиних рецептів” — це універсальне та одне з найпростіших видів тіста. Воно замішується дуже швидко, а пиріжки вийдуть настільки смачними, що коханий не наїсться, поки не з’їсть усі.

Інгредієнти для смажених пиріжків

Для тіста на кефірі:

  • кефір 2,5% — 250 мл;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • жовток – 1 шт.;
  • сіль — 0,5 ч.л.;
  • сода — 0,5 ч.л.;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • борошно — 400 г.

Для начинки:

  • капуста – 500 г;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • молоко – 40 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • сіль — 0,4 ч.л.

Приготування

  1. Нарізаємо дрібно капусту, викладаємо разом із вершковим маслом, сіллю та цукром у сковороду. Коли капуста стане м’якою, виливаємо у суміш молоко.
  2. Нарізаємо невеликими кубиками варені яйця, додаємо в капустяну масу. Необхідно випарувати всю рідину в сковороді з капустою та охолодити начинку.
  3. Для приготування тіста в мисці з кефіром слід змішати олію, жовток, сметану, сіль та цукровий пісок.
  4. Окремо з’єднуємо борошно з содою, поступово висипаємо в кефір, замішуємо м’яке і не липке тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на півгодини, щоб підійшло.
  5. Ділимо тісто на 18 грудочок і розкочуємо в товсті коржики. У коржики викладаємо столовою ложкою начинку, защипуємо краї.
  6. У сковороді розігріваємо олію, на середньому вогні обсмажуємо пиріжки по 1,5-2 хвилини з обох боків. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Джерело: https://telegraf.com.ua/

, , переглядів: 1 132

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *