Готуємо соковиту моркву по-корейськи

26.11.2022

Приготуйте корейську моркву за цим рецептом, щоб більше не йти по магазинну. Багато хто купує корейську моркву у супермаркеті, але її можна приготувати вдома. Це не так складно, як здається. Займає зовсім небагато часу і не потребує дорогих продуктів.

морква по-корейськи

Інгредієнти

  • 1 кг моркви 100 мл олії
  • 1 головка часнику
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ч.л. червоного меленого перцю
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю

Покрокове приготування

Помийте та почистіть моркву. Якщо овоч сухуватий, замочіть його на 2-3 години у холодній воді. Морква вбере вологу і знову буде соковитою. Для такої страви потрібна тонка, як локшина, соломка. На звичайній тертці таку не натреш. Тому використовуйте спеціальну. Натерту моркву складіть у глибоку миску, щоб було зручно перемішувати.
Нашатковану моркву посипте сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Також можна використовувати готову суміш приправ для корейської моркви та додавати спеції на свій смак. Так, багатьом подобається в цій закусці смак меленого коріандру та каррі.
Додайте оцет, перемішайте руками і залиште на 10-15 хвилин. За цей час морква має пустити сік. Доки морква настоюється, почистьте і пропустіть через прес часник. Посипте моркву, але не перемішуйте. На сковороді розігрійте (проте не кип’ятіть!) олію. Вилийте її на часник. Все ретельно перемішайте за допомогою двох виделок.
Морква по-корейськи майже готова. Потрібно лише розкласти її по герметичних пластикових контейнерах і прибрати в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Корейська морква може зберігатися у холодильнику до двох тижнів. Так що сміливо готуйте про запас.
Джерело: https://prostoway.com/
, , , переглядів: 1 101

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *