Готуємо святкову вечерю: чим здивувати свою кохану половинку на День Валентина

Збір коштів на потреби армії України
13.02.2022

Готуємо святкову вечерю: чим здивувати свою кохану половинку на День Валентина

День Святого Валентина, 14 лютого – чудове свято, коли з’являється можливість продемонструвати почуття тим людям, які нам не байдужі. Багато хто часто ламає голову в пошуках ідеального рецепту, який припаде до душі другій половинці.

Можна здивувати коханого чи кохану унікальним кулінарним талантом і подати несподіваний сніданок у ліжко або влаштувати шикарну романтичну вечерю при свічках. До того ж, свято – це чудова можливість заощадити гроші на поході до ресторану та провести затишний вечір удвох.

Варіантів страв, які можна приготувати у День Святого Валентина для близької людини безліч: фруктові та молочні коктейлі, легкі закуски (бутерброди, тарталетки, канапе, салати) та десерти (маффіни, тирамісу, пироги, кекси). Гармонійно виглядатиме на святковому столі випічка, виготовлена ​​у формі серця, що символізує симпатію до людини. Як гарячі страви можна подати на стіл друге з курячого або рибного філе.

Піца у  вигляді серця

Інгредієнти:
  • тісто для піцци
  • томатний соус
  • тонкі кружечки салямі
  • нарізані платівками печериці
  • помідори чері, розрізані навпіл
  • тертий твердий сир або маленькі кульки моцарелли
  • листя зеленого базиліку

Приготування:

  1. Замісити тісто для піци, надати форму серця.
  2. Сформувати невеликі борти.
  3. Змастити тісто томатним соусом, відступаючи від країв.
  4. Викласти зверху начинку.
  5. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці 15-20 хвилин.
  6. Краї тіста повинні підрум’янитися.
  7. Розрізати піцу у формі серця на порційні шматки і одразу ж подавати.

 

Салат “Гранатове серце”

 Салат “Граната серце” також ідеально підійде для Дня закоханих.
Для його приготування знадобляться:
  • відварена куряча грудка – 1 шт.,
  • волоські горіхи – 80 г,
  • твердий сир – 180 г,
  • буряк – 1 шт.,
  • гранат – 1 шт.,
  • варені яйця – 5 шт.,
  • майонез – 200 г,
  • сіль, перець за смаком.

Приготування: курку нарізати дрібними кубиками, цибулю – півкільцями та обсмажити. Буряк, сир та яйця окремо натерти на великій тертці, гранат розібрати на зерна. Далі викладати шарами в наступній послідовності: куряче філе, обсмажену цибулю, майонез, яйця з невеликою кількістю солі, сир, волоські горіхи, майонез, буряк, майонез, зерна граната.

 Трішки вашої фантазії і створити можна нереально красиву і смачну страву. А щоб трішки надихнути – кілька цікавих ідей для роздумів

Зовсім не обов’язково готувати складні страви, на які буде витрачено багато часу. Найголовніше, щоб процес приготування супроводжувався любов’ю, ніжністю та турботою.

, , переглядів: 747

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *