Готуємо сирні булочки із зеленню та часником

Збір коштів на потреби армії України
25.11.2022

Готуємо сирні булочки із зеленню та часником

Всього 15 хвилин у духовці та смачні булочки готові. Тісто дуже пухке, а від самих булочок ніхто не зможе відмовиться. Вони підійдуть хоч до борщу, хоч як звичайні пампушки.

сирні булочки

Інгредієнти

  • вода – 1 склянка
  • дріжджі – 1 чайна ложка
  • цукор – 1 столова ложка
  • сіль-1 чайна ложка
  • олія рослинна – 3 столові ложки
  • борошно – 450 г приблизно
  • сир – 100 г
  • часник – 4-5 зубчиків
  • зелень

Покрокове приготування

  1. Спочатку замісимо дріжджове тісто. У мисці змішуємо 1 склянку теплої води, 1 чайну ложку дріжджів, що швидко розчиняються, 1 чайну ложку цукру і 1,5 столові ложки борошна. Розмішуємо, залишаємо хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали діяти.
  2. Тепер додаємо 1 неповну столову ложку цукру, 1 чайну ложку солі та 3 столові ложки рослинної олії. Насипаємо борошно і замішуємо тісто. Борошна йде приблизно 450 г.
  3. Тісто накриваємо серветкою, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
  4. Приготуємо начинку. Змішуємо в мисці 100 г тертого сиру, пучок подрібненої зелені та часник. Часник додавайте за смаком. Часник подрібнюємо ножем або на тертці/через прес. Начинка готова.
  5. Тісто підійшло, воно виходить м’яке, пухнасте. Розкочуємо, змащуємо начинкою, згортаємо рулетиком і нарізаємо, низ защипуємо – як плюшки загалом.
  6. А можна зробити і по-іншому: ділимо тісто на 12-16 рівних частин, формуємо круглі булочки та викладаємо на лист (змастити олією або застелити папером).
  7. У кожній булочці зверху гострим ножем робимо надріз хрест-навхрест або просто один розріз, або заглиблення і кладемо сирно-часникову начинку. Додатково зверху можна посипати сиром, але можна і не посипати.
  8. Залишаємо булочки на деко хвилин на 15, а потім у розігріту до 180-190 градусів духовку. Булочки готуються приблизно 15 хвилин.

Дістаємо ароматні, м’які та дуже смачні булочки та подаємо на стіл.

Смачного!

Джерело: https://www.trserial.net.ua/

, , , , переглядів: 414

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *