Всього 15 хвилин у духовці та смачні булочки готові. Тісто дуже пухке, а від самих булочок ніхто не зможе відмовиться. Вони підійдуть хоч до борщу, хоч як звичайні пампушки.
Інгредієнти
- вода – 1 склянка
- дріжджі – 1 чайна ложка
- цукор – 1 столова ложка
- сіль-1 чайна ложка
- олія рослинна – 3 столові ложки
- борошно – 450 г приблизно
- сир – 100 г
- часник – 4-5 зубчиків
- зелень
Покрокове приготування
- Спочатку замісимо дріжджове тісто. У мисці змішуємо 1 склянку теплої води, 1 чайну ложку дріжджів, що швидко розчиняються, 1 чайну ложку цукру і 1,5 столові ложки борошна. Розмішуємо, залишаємо хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали діяти.
- Тепер додаємо 1 неповну столову ложку цукру, 1 чайну ложку солі та 3 столові ложки рослинної олії. Насипаємо борошно і замішуємо тісто. Борошна йде приблизно 450 г.
- Тісто накриваємо серветкою, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
- Приготуємо начинку. Змішуємо в мисці 100 г тертого сиру, пучок подрібненої зелені та часник. Часник додавайте за смаком. Часник подрібнюємо ножем або на тертці/через прес. Начинка готова.
- Тісто підійшло, воно виходить м’яке, пухнасте. Розкочуємо, змащуємо начинкою, згортаємо рулетиком і нарізаємо, низ защипуємо – як плюшки загалом.
- А можна зробити і по-іншому: ділимо тісто на 12-16 рівних частин, формуємо круглі булочки та викладаємо на лист (змастити олією або застелити папером).
- У кожній булочці зверху гострим ножем робимо надріз хрест-навхрест або просто один розріз, або заглиблення і кладемо сирно-часникову начинку. Додатково зверху можна посипати сиром, але можна і не посипати.
- Залишаємо булочки на деко хвилин на 15, а потім у розігріту до 180-190 градусів духовку. Булочки готуються приблизно 15 хвилин.
Дістаємо ароматні, м’які та дуже смачні булочки та подаємо на стіл.
Смачного!
Джерело: https://www.trserial.net.ua/