Якщо в кекс додати різнокольорові цукати, він вийде не тільки смачним, але і яскравим.
Якщо у вас є трохи сиру, цукатів і настрій експериментувати на кухні, пропонуємо порадувати домочадців простим у приготуванні, але дуже смачним сирним кексом. Як зробити його швидко і без клопоту, розповіла та показала кулінарна блогерка Крістіна Азізян. Особливо рецепт припаде до душі тим, хто не любить поратися з дріжджовим тістом.
Сирний кекс із цукатами
Інгредієнти:
- кисломолочний сир — 200 г;
- цукор — 100 г;
- яйця — 3 шт.;
- розпушувач — 10 г (або 1 ч. л. соди, погашена 1 ч. л. оцту);
- ванілін;
- розтоплене вершкове масло — 40 г;
- борошно — 150 г;
- цукати або сухофрукти та родзинки — 100-150 г.
Спосіб приготування:
Яйця добре збити з цукром, додати сир, гашену соду, просіяне борошно, цукати, масло. Все добре перемішати. Готову масу перекласти в змащену маслом форму і відправити в попередньо розігріту до 160-180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Перевіряти готовність виробу рекомендуємо за допомогою дерев’яної зубочистки чи шпажки. Якщо після протикання кексу вона суха, то він готовий. Верх готового кексу можна посипати цукровою пудрою.
Переглянути цей допис в Instagram
Джерело: https://focus.ua/