Готуємо ситний капустяний пиріг

Збір коштів на потреби армії України
28.09.2022

Готуємо ситний капустяний пиріг

Пиріг виходить дуже смачним та ситним. Можна приготувати для сімейного обіду чи вечері.

Отже, ділимось чудовим рецептом, вам сподобається.

капустяний пиріг

Складові

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Кріп – пучок
  • мелений чорний перець — за смаком
  • сіль за смаком
  • насіння кунжуту
  • вершкове масло для змащення

Рецепт приготування

  1. Спочатку, тонко шаткуємо капусту.
  2. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і додаємо до капусти.
  3. Також дрібно нарізаємо кріп і кладемо в ємність з капустою.
  4. Солимо і перчимо на смак і все добре перемішуємо.
  5. Яйця вбиваємо в іншу миску.
  6. Теж солимо і перчимо, додаємо сметану.
  7. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач для тіста.
  8. Збиваємо масу до однорідності.
  9. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
  10. Кладемо туди нарізану капусту та зелень.
  11. Поступово розподіляємо по всій формі.
  12. Зверху заливаємо яєчно-борошною масою.
  13. Лопаткою розрівнюємо все.
  14. Посипаємо масу кунжутним насінням (за бажанням).
  15. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 °C.
  16. Випікаємо капустяний пиріг 35-40 хвилин.
  17. Пиріг готовий, можна подавати до столу.

Цей пиріг подають і в гарячому, і холодному вигляді.

Смачного!

Джерело: https://prostoway.com/

, переглядів: 1 714

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *