Готуємо турецькі котлети Хасан-Паша

Збір коштів на потреби армії України
16.05.2023

Кожна котлета із яловичини запікається під шапкою з картопляного пюре та сиру. Виходить неймовірно апетитно.

Хасан-Паша

Інгредієнти

  • Картопля – 2-3 штуки;
  • Молоко – 70-100 мл;
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • Чеддер чи інший сир – 50 г;
  • Сіль – на смак;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Яйце – 1 штука;
  • Фарш із яловичини – 500 г;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. ложки;
  • Перець чорний мелений – до свого смаку;
  • Кмин мелений – ⅓ ч. ложки;
  • Рослинна олія – 1 ст. ложка;
  • Томатна паста – 1 ст. ложка;
  • Вода – 200 мл.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Зваріть картоплю та злийте воду. Додайте молоко з вершковим маслом і потовчіть, щоб вийшло пюре.
  2. Сир натріть на дрібній тертці та перемішайте з картоплею. Посолити.
  3. Цибулю подрібніть у блендері або натріть на великій тертці. Яйце трохи збийте.
  4. Змішайте фарш із цибулею, сухарями, яйцем, ½ чайної ложки солі, перцем і кмином. Сформуйте круглі заготовки.
  5. Викладіть котлети у форму, змащену олією. У кожному центрі зробіть невелике поглиблення.
  6. Відправте духовку в розігріту до 180 °С приблизно на 20 хвилин.
  7. Викладіть пюре із сиром на кожну котлету. Томатну пасту змішайте з гарячою водою і сіллю. Акуратно влийте у форму.
  8. Запікайте ще приблизно 10 хвилин.

Джерело: https://pixelinform.com/

, , , , переглядів: 196

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *