Тушкована капуста по-німецьки добре поєднується з картоплею або макаронами, а також може бути самостійною стравою.
Тушкована капуста і копчені ковбаски – дві кулінарні гордості Німеччини. Поєднуючи ці дві страви, ми отримаємо ідеальний гарнір. Пропонуємо приготувати страву з двох видів капусти – квашеної і свіжої. У такому рецепті всі смаки з’єднуються в ідеальну гармонію. У страву не додають моркву і спеції, оскільки квашена капуста вже їх містить. Тому рецепт вважається простим.
Для тушкування використовують класичний варіант, без яблук або журавлини.
Тушкована капуста по-німецьки з ковбасками
- Капуста білокачанна – 300 г.
- Капуста квашена – 200 г.
- Лук – 1 шт.
- Ковбаски копчені – 2 шт.
- Соняшникова олія – 2 стол.л.
- Кмин – щіпка.
- Сіль, перець за смаком.
Капусту для рецепта краще брати молоду, щоб вона добре протушкувалася. Цибулю нарізати середнім кубиком. Обсмажте на сковороді з олією на середньому вогні до золотистого кольору (5-7 хвилин).
Квашену капусту віджати руками від розсолу і додати в сковороду. Смажити 7 хвилин на середньому вогні. Додати кмин і мелений перець. Спочатку капусту потрібно часто помішувати – вона швидко пригорає. Квашена капуста готується довше за свіжу, тому її відправляємо на сковороду раніше.
Ковбаски нарізати тонкими кружечками. Додати в сковороду і перемішати з капустою. Смажити все разом близько 5 хвилин. Ковбаски повинні зарум’янитися. Свіжу капусту помити і тонко нашаткувати. Додати в сковороду, перемішати і обсмажувати все разом близько 10 хвилин. В кінці страву посолити. Не пересоліть, оскільки ковбаски теж дають солоність.
Тушкована капуста з ковбасками подається до картоплі, макаронів або птиці. Хоча німці їдять її як самостійну страву.
Джерело: https://www.unian.ua/