Готуємо тушковану капусту за старовинним українським рецептом

16.12.2022

Тушкована капуста – один із недорогих та смачних частування, який часто з’являється на обідньому столі українців. Є старовинний український рецепт, за яким страва готується із двома незвичайними інгредієнтами. Йдеться про шинку та яблука. Тушкована капуста

Тушковану капусту за оригінальним рецептом запропонував приготувати відомий шеф-кухар та блогер Анатолій Добровольський.

Інгредієнти

  • велика капуста;
  • 2 цибулини;
  • 4-5 кислих яблук;
  • 500-700 г шинки або буженини;
  • 200 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. коріандру;
  • 0,5 ч. л. меленої зіри;
  • 1-1,5 л води чи бульйону;
  • сіль, перець та лимонний сік за смаком;
  • сметана та зелень для подачі.

Покрокове приготування

Наріжте капусту – ножем або спеціальною шатківницею, після чого перекладіть в глибоку миску і розімніть руками, щоб овоч пустив сік. Яблука потрібно почистити та нарізати слайсами, відправити у воду та полити лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Наріжте шинку тонкими слайсами, а цибуля – кубиками. Розтопіть олію, вилийте на дно каструлі, засипте цибулю, а зверху – шар капусти, потім яблука, знову капуста, буженина та розтоплене масло. Шари потрібно чергувати, доки продукти не закінчаться.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Anatoliy Dobrovolskiy (@dobrovolskiy_hchef)

Джерело: https://today.ua/

, , , переглядів: 2 540

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *