Готуємося до свят: рецепти десертів на Новий рік

Збір коштів на потреби армії України
25.12.2021

Готуємося до свят: рецепти десертів на Новий рік

Хіба солодощі мають бути лише у дитячому меню? Серед дорослих гостей також знайдуться ласуни, які не відмовляться від новорічного десерту або випічки.

Рецепт тістечка «Новорічна ялинка»

Якщо ви ще думаєте, що приготувати на Новий рік, щоб додати новорічний антураж святковому столу та не відпустити гостей голодними, цей простий рецепт — те, що потрібно!

 

Інгредієнти:

3 яйця; 75 г цукру; 25 г борошна; 50 г мигдалю; 20 г крохмалю; 100 г білого шоколаду; 100 г фісташок; 3 ст. ложки цукрової пудри;

Спосіб приготування:

Збити білки із сіллю до піни, з’єднати з жовтками та цукром. Розмолоти мигдаль, змішати з крохмалем, борошном і з’єднати обидві суміші. Розкласти тісто по конусах із кулінарного паперу та запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Розтопити шоколад на водяній бані, змастити пензликом випечені «ялинки», обваляти в подрібнених фісташках. Перед подачею присипати тістечка цукровою пудрою.

 

Класичне імбирне печиво з глазур’ю

Ви всією сім’єю проведете час цікаво, якщо приготуєте імбирні печива своїми руками. Може, вашого запалу вистачить на цілий пряниковий будиночок?

 

Інгредієнти:

200 г борошна; 1 яйце; 1 ст. цукру; 1 ч. ложка розпушувача; 100 г вершкового масла; 3 ст. ложки тертого імбиру; 1 ч. ложка кориці, кардамону; 3 ст.ложки меду;

Спосіб приготування:

Змішати борошно, імбир, розпушувач та мелені спеції. В окремій ємності перетерти вершкове масло і цукор міксером, з’єднати з яйцями і трохи підігрітим медом. Відправити масу, що вийшла, в холодильник на 1.5-2 ч. Тонко розкотити тісто, вирізати фігурки, викласти на деко і випікати 5-7 хв в розігрітій духовці. Прикрасити печива можна глазур’ю, топленим шоколадом, всілякими посипками та помадками, що продаються в мережевих магазинах.

 

Рецепт цитрусового новорічного пирога

Якщо восени всі збирають яблука і в кожному будинку печеться шарлотка, то на Новий Рік настає час мандаринів та цитрусових пирогів для новорічного чаювання!
 

Інгредієнти:

4 мандарини; 1 лимон; 250 г цукру; 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяна; 1 ст.ложка розпушувача; 2 ст. ложки крохмалю; 100 г вершкового масла|мастила|; 1 яйце; 2 ст. борошна; 40 г сметани;

Способ приготовления:

Мягкое масло взбить с сахаром, добавить яйцо, сметану, просеянную муку с разрыхлителем и солью. Тесто собрать в шар и положить в холодильник на 1 час. В блендере сделать пюре из цитрусов, смешать с сахаром и специями. Крахмал развести в воде и ввести в подогретую цитрусовую массу. Перенести тесто в форму, выложить начинку и выпекать 30 мин при температуре 180 градусов.

 

Рецепт торта «Новорічна гірка»

Після всіх закусок, салатів та гарячого фінальним акордом у новорічному меню стає святковий торт. Ось один із найкращих рецептів цього частування.

 

Інгредієнти:

Для коржів: 300 г сметани; 300 мл цукру; 6 яєць; 3 ст. борошна; 3 ч. ложки розпушувача; 2 ст. ложки какао; 50 мл молока

Для крему: 500 мл вершків; 200 мл коричневого цукру; 2 яєчні жовтки; 100 г чорного шоколаду; ½ банки згущеного молока; 100 г вершкового масла; 1 ст. ложка крохмалю

Для начинки: 1 банку ананасу шматочками; грецькі горіхи

Спосіб приготування:

Збити яйця з цукром до піни, додати сметану, всипати борошно, просіяне з розпушувачем. Розділити тісто на 3 частини: 2 коржі спекти в духовці при температурі 200 градусів, в 3-й попередньо додати какао, розведене в гарячому молоці.

Зварити заварний крем: у глибокій каструлі збити віночком 2 яєчні жовтки з коричневим цукром до густої піни, влити вершки та всипати 1 ст. ложку крохмалю. Варити, помішуючи, до загусання.

В одну половину остудженого крему всипати темний шоколад, в іншу влити варене згущене молоко. Додати в крем по 50 г вершкового масла.

Найбільш вдалий і рівний корж просочити сиропом від ананасів і щедро змастити світлим кремом зі згущеним молоком – це основа нашої гірки. Інші коржі порізати кубиками, просочити шоколадним кремом і викласти на основу торта, перекладаючи шари шматочками ананасів і волоськими горіхами. Розтопити гіркий шоколад і полити «Новорічні гірки» глазур’ю.

переглядів: 712

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *