Готуємося до свят: як зробити нарізку з фруктів і овочів

Збір коштів на потреби армії України
09.12.2021

Готуємося до свят: як зробити нарізку з фруктів і овочів

На святковому столі кожна господня хоче бачити гарні страви. Але що робити, якщо сама не вмієш? Головне тут не боятися – в тебе все вийде!

У кулінарії є навіть таке поняття – карвінг. Це мистецтво художньої нарізки овочів і фруктів. Оволодіти такими навичками непросто, хоча в продажу є маса ножів і інших пристосувань для такої красивої нарізки.

Але і звичайним ножем овочі і фрукти можна нарізати красиво. Головне, щоб плоди були стиглі, а ніж дуже гострий. Викладати можна шарами, чергуючи продукти за кольором і смаком.

Можна на одній тарілці розмістити і овочі і фрукти. Головне, щоб вони були або свіжі, або мариновані (квашені, солоні). Дуже ефектно виглядає нарізка, займає 2/3 страви, якщо на частину викласти солоний, солодкий або гострий соус.

Зверху посипати цукром або сіллю нарізані шматочки не варто. Нехай гості самі вирішують, чим доповнити смак нарізки.

Правильне оформлення страви має величезне значення при його подачі. Овочеві, фруктові, м’ясні, сирні та інші види нарізок прикрашають стіл, покращують апетит і підкреслюють урочистість ситуації. Готуйте з любов’ю. Тоді навіть найпростіше страва буде виглядати шикарно.

, , , переглядів: 1 403

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *