Готуємо суп з фрикадельками

Збір коштів на потреби армії України
22.01.2023

Готуємо суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками сподобається навіть дітям – цю першу страву неможливо не любити.

суп з фрикадельками

Такий суп готується дуже швидко, адже для нього не потрібно заздалегідь варити бульйон. За бажанням в такий суп можна додати будь-яку крупу або суміш заморожених овочів. Експериментувати можна і з самими фрикадельками. Спробуйте використовувати різні види м’яса, рибний фарш або навіть тертий сир для сирних фрикадельок.

Смачний суп з фрикадельками та вермішеллю

М’ясо для фрикадельок можна брати будь-яке, але бажано, щоб воно було без жиру і прожилок. З куркою суп буде більш дієтичним. Воду краще брати не з-під крана, а бутильовану. Якщо готуєте суп для дитини, то замість приготування засмажкою овочі краще зварити.

Інгредієнти

  • М’ясо або фарш – 400 г.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Вермішель – 50 г.
  • Вода – 2 л.
  • Соняшникова олія – 20 г.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Зелень свіжа – маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. М’ясо прокрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою. Якщо взяли готовий фарш, то цей крок можна пропустити. Половину цибулини дрібно нарізати або теж пропустити через м’ясорубку, додати в фарш. Вбити в фарш яйце, спеції для м’яса, перемішати до однорідності. Зліпити з фаршу вологими руками фрикадельки розміром з волоський горіх. Якщо кульки розвалюються – можна додати трохи манки.
  2. Щоб фрикадельки не зварилися і не розпалися в супі, а також не були жорсткими, застосовують одну хитрість. Поставте на вогонь каструлю з плитою і доведіть до кипіння. В окріп занурте фрикадельки та варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Потім витягніть фрикадельки та відкладіть їх убік – вони знадобляться пізніше.
  3. Картоплю почистити та дрібно нарізати. Опустити нарізану картоплю в киплячу воду, де варилися фрикадельки. Варити 10 хвилин. Другу половину цибулини дрібно нарізати та натерти моркву. На сковороді розігріти соняшникову олію та обсмажувати цибулю і моркву 5-7 хвилин.
  4. Додати зажарку і вермішель в суп, варити ще 5 хвилин. Потім покласти в суп фрикадельки та варити ще 5 (для курки) або 10 (інше м’ясо) хвилин. Зелень дрібно порубати, додати в суп і відразу вимкнути вогонь. Посолити та приправити страву за смаком і розлити по тарілках.

Джерело: https://www.unian.ua/

, , , , , переглядів: 137

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *