Холодні супи – прекрасна альтернатива звичайним рідким стравам у спекотний сезон

23.06.2021

Холодні супи – прекрасна альтернатива звичайним рідким стравам у спекотний сезон

Холодний суп – просто незамінна страва, яка створена спеціально для літньої спеки. У спекотний день зазвичай навіть їсти нічого не хочеться, а ось холодний суп йде на ура – після нього відразу стає легше.

 

Окрошка, борщ, гаспачо, таратор і довга – вибирай холодний суп у спеку на свій смак

Гаспачо — холодный томатный суп — Zira.uz

Холодний томатний гаспачо: класичний рецепт

Гаспачо – це суп на основі овочів і томатного соку. При бажанні його можна зробити гострим.

Інгредієнти:

  • 700 г помідорів,
  • 2 огірка,
  • 1 болгарський перець
  • 2 зубки часнику,
  • зелень: цибуля, петрушка, базилік, майоран,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • 1 ст. ложка винного оцту,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Бланшуй помідори в окропі і очисти від шкірки. Розріж на половинки і видали насіння.
  2. Огірки очисти від шкірки і дрібно поріж.
  3. Болгарський перець очисти від насіння і також дрібно поріж.
  4. Подрібни часник.
  5. Відклади меншу частину огірків і перцю для заправки.
  6. Поклади в блендер решту овочів, помідори, часник, додай оливкову олію і винний оцет, посоли, поперчи і гарненько збий до однорідності.
  7. При бажанні розведи суп холодною водою до потрібної консистенції. Постав у холодильник.
  8. Приготуй заправку: дрібно поріж зелень і додай нарізані огірки, болгарський перець і спеції.
  9. Подавай гаспачо з заправкою і кубиками льоду.

Холодний суп: рецепт окрошки

Холодний суп

Сама назва говорить за себе: бери і криши. Потім залишається залити страву кислою рідиною, гарненько охолодити і можна подавати.

Інгредієнти:

  • 300 г вареної ковбаси,
  • 3 яйця,
  • 1 л кефіру,
  • 4 картоплини,
  • 200 г огірків,
  • зелень: щавель, цибуля, кріп,
  • перець і сіль за смаком,
  • 2 л води.

Приготування:

  1. Відвари картоплю в мундирі.
  2. Звари круто яйця.
  3. Щавель крупно поріж, провари протягом 5 хвилин і залиш остигати.
  4. Покриши невеликими кубиками картоплю, яйця, ковбасу, огірки і зелень.
  5. З’єднай усі інгредієнти, посоли, поперчи, залий кефіром і перемішай.
  6. Додай остиглий щавель з бульйоном, остуди в холодильнику і подавай.

Рецепт холодного борщу з баликом

Холодний суп

В основі цієї першої страви – буряк. А далі можуть бути варіації – пісний або м’ясний, на кефірі або квасі, але завжди виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 200 г копченого балику,
  • 3 яйця,
  • 300 г буряка,
  • 200 г картоплі,
  • 100 г огірків,
  • пучок зелені,
  • 1 л кефіру,
  • 1 л столової мінеральної води,
  • 1 ст. ложка 6% -го яблучного оцту,
  • перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Звари яйця круто.
  2. Картоплю і буряк відвари в мундирах і остуди.
  3. Картоплю, буряк і яйця поріж маленькими кубиками.
  4. Огірки потри на крупній тертці довгою соломкою.
  5. Також соломкою поріж балик.
  6. Подрібни зелень.
  7. З’єднай усі інгредієнти, залий холодним кефіром, посоли, поперчи, перемішай і залиш в холодильнику на півгодини.
  8. Перед подачею налий у борщ холодну мінеральну воду, посип зеленню і подавай.

Холодний болгарський суп Таратор

Холодний суп

Ще один варіант прохолодної першої страви. Цього разу в його основі – огірки і кріп.

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру,
  • 200 мл газованої води,
  • 1 огірок,
  • 1 пучок кропу,
  • 2 зубки часнику,
  • жменя горіхів,
  • 1 ст. ложка олії,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Огірок потри на крупній тертці.
  2. Подрібни кріп.
  3. Часник пропусти через часничницю.
  4. Додай до часнику сіль, перець, олію і гарненько розітри.
  5. Кефір збий з мінеральною водою, додай огірки і кріп.
  6. Заправ суп часниковим соусом і постав у холодильник на 2 години.
  7. Горіхи підсуши на сковороді
  8. Холодний таратор подавай з горішками.

Рецепт холодного азербайджанського супу Довга

Холодний суп

Спробуй національну азербайджанську страву, приготовану на основі кисляка з додаванням освіжаючою зелені.

Інгредієнти:

  • 1,5 л кислого молока,
  • 500 г сметани,
  • 100 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • зелень: кінза, кріп, бадилля, шпинат, щавель, м’ята,
  • півсклянки рису,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • сіль за смаком,
  • півлітра води.

Приготування:

  1. Нашаткуй смужками бадилля, щавель і шпинат.
  2. Поклади молочні продукти в сотейник, вбий яйце, додай просіяне борошно і перемішай.
  3. Влий воду, поклади рис, постав на вогонь і, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, вари до готовності рису.
  4. Потім зменш вогонь, поклади зелень і продовжуй мішати.
  5. Коли зелень змінить колір і посвітлішає, додай вершкове масло. Вари довгу ще 5 хвилин.
  6. Зніми сотейник з вогню і остуди, не накриваючи кришкою.
  7. Після цього посоли за смаком і подавай.
, , переглядів: 342

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *