Кабачкова ікра на зиму – рецепт з грибами від Лізи Глінської

06.07.2022

Можна використовувати печериці або гливи. Також використовується болгарський перець. Потрібної текстури ікри досягайте за допомогою блендера.

Кабачки – популярний овоч для консервації та заготівель на зиму. З ними нескладно працювати і як би ви їх не використовували, все одно вийде чудова закуска.

Liza Glinskaya пропонує пробити готову ікру в блендері, якщо хочеться одноріднішої текстури.

Ще потрібен перець чилі, не забудьте почистити його від насіння та додавайте за смаком.

Кабачкова ікра

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків;
  • по 400 г цибулі, болгарського перцю, помідорів;
  • 300 г моркви;
  • 200 г грибів (печериці, гливи);
  • часник, перець чилі – за смаком;
  • 30 мл олії;
  • сіль.

Як приготувати:

  1. Овочі, окрім помідорів, нарізати дрібним кубиком.
  2. Помідори бланшувати, зняти шкірку, видалити серцевину й дрібно нарізати.
  3. Видалити насіння у перцю чилі та дрібно нарізати. Пропустити часник через прес.
  4. Відправити в каструлю олію та всі нарізані інгредієнти, посолити.
  5. Додати 100 мл води й тушкувати на середньому вогні близько 1-1,5 години, помішуючи.
  6. Додати подрібнений кріп, довести до смаку сіллю. Зняти з вогню, дати охолонути.

Деталі про цю ікру дивіться у відео.

Джерело: https://food.segodnya.ua/

переглядів: 967

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *